BanánköztársaságKiemelt hírek

Kisnyugdíjasunk bilit borít! – Krumpli helyett pénzeső-ígéret?

Kisnyugdíjasunk bilit borít! - Krumpli helyett pénzeső-ígéret?

Közelednek a választások, mindenkinek ígérnie kell valamit, Tehát a miniszterelnöknek is “illik” ígérnie. Bár Ő bérből él, lássuk be, annyira azért nem szegény, hogy ígérni ne tudna! Kisnyugdíjasunk figyel, olvas, majd értelmez! 

Nyugdíjastól a gyerekesekig, avagy Orbán ismét szembe állítja a társadalmat!

Hát most aztán nagyon beígért! De nézzük csak megint, ha teljesülnek az ígéretei, kik és mennyien lesznek a vesztesei, vagy kiket is vernek át. Az ígéret úgy szól: ha idén a GDP 5,5 % lesz, akkor a gyerekes családok jövőre visszakapják az SZJA-t. Hú, ez első hallásra nagyon jól hangzik! No de a járvány miatt rengetegen veszítették el a munkájukat, így nem adóztak. Nekik a gyerekük után nem jár semmi. Majd jönnek a kismamák, akik GYES-en, anyasági- illetve gyereknevelési támogatásban részesülnek, ők nem adóznak, tehát nem kapnak egy fillért sem Közben CSOK és egyéb lakhatási hitellel terhelt a családjuk, hiszen fedél az kell a gyerek feje fölé.

Ha szerencsés családot nézünk…

Ha szerencsés családot nézünk, ahol magas az átlagjövedelem, akkor szülőnként akár 800 – 800 ezer forintot is kaphatnak jövő februárban. De ugye nem ez a jellemző, ismét átlagolnak.

Minél kevesebbet keresel, annál kevesebbet adózol, ez ugye nyilvánvaló.

Tehát hiába van esetleg több gyermeked és lenne nagyon nagy szükséged erre a beígért adóvisszatérítésre, csak keveset fogsz kapni.

Orbán saját bevallása szerint jogosult lesz rá

Még azok -lásd képviselők, államtitkárok, miniszterek- akiknek semmi szükségük nem lenne az 1.6 millió forintra, hiszen magánóvodákba, magániskolákba tudják járatni gyerekeiket, megkapják, hiszen nekik a jövedelmük alapján jár majd. velük szemben a minimálbéren bejelentett dolgozóknak valós segítség lenne, ha már a családi pótlék 2009 óta nem emelkedett.

Hogy világos legyen: csak a befizetett és a kedvezményekkel csökkentett SZJA jár majd vissza!

Szállnak el az árak, az infláció már 8 éves csúcsot dönt és még nem tudjuk hol és mikor áll meg. Sem a bérek, sem a nyugdíjak még csak nem is követik az inflációt, hiába harsogják az újságok, a tv-k, rádiók: holnap már a számlánkon lesz a “plusz” nyugdíj!

Nyugdíjasok, vásárlásra fel! 0.6%!

A minimálnyugdíjas 171.- forintot, míg az átlagnyugdíjas 888.- forintot fog kani havonta. Megalázó, még a novemberben beharangozott + 0.3% is.

Mi nyugdíjasok mire költünk: reszi, gyógyszer, élelmiszer.

A gyógyszerárak megérnek egy másik misét.

Mondok egy tegnapi példát: szakorvos injekciókúrát javasolt és írt fel 8, azaz nyolc darab injekció közel 20.000.- forint lett volna.

Nem tudtam kiváltani. Még én szégyelltem magam. A TB nem támogat, hiszen folyamatosan csökken az általuk támogatott gyógyszerek száma. De már bejelentették, hogy az ország felkészült a 4. hullámra. Az, hogy mi állampolgárok hogyan tudunk majd ennyi nehézség mellett életben maradni, emberi életet élni, az senkit nem érdekel.

Választások jönnek!

Új konzultáció kell – a fenének sem kellenek, mert el sem olvassa a többség. Megkéne hallgatni a kisembereket: ingyen is elmondanánk mit, min kellene változtatni! Ahogy őseink mondták:

Ígéretekkel tele a padlás, abból megélni nem tudunk!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(A fotó illusztráció!)

 

nyugdíjas

About Author

Comments (2)

  1. Ez a rohadék igérhet amit akar toronyórát lánccal, akkos sem szavaznék rá.. undorodom az ilyen aljas gerictelen féregre—becstelen cigány tolvaj !!!!

Szólj hozzá!