Sorting by

×

Orbán valamelyik szája leszólt? “A kormány „fenyegető üzenetet” küldött a bank vezetésének, hogy „nem lesz ez így jó” – véli a MNB volt alelnöke

Hányat is írunk? 1950-es éveket? Ja, nem 2021-et, ami sokban hajaz az “átkosként” emlegetett pártállami időkre. Csak nem ott tartunk újra, hogy az aktuális pártközpontban döntenek arról, hogy ki milyen pozíciót tölthet be és meddig és a “kormány” végrehajtja azt? Nagyon úgy tűnik, hogy de!

A hír….

Lemondott a K&H Bankot tulajdonló, brüsszeli székhelyű KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke. A közgazdász tájékoztatása szerint azután ajánlotta fel a lemondását, hogy az elmúlt időszakban vállalt szereplései után szerinte a kormány „fenyegető üzenetet” küldött a KBC vezetésének, hogy „nem lesz ez így jó”.

„Erről tegnap értesülvén én azonnal megkönnyebbülten felajánlottam lemondásom, amit ők megkönnyebbülten azonnal elfogadtak. Azt gondolom, ez így helyes”

– írta Király Júlia a Telex szerkesztőségébe is eljuttatott közleményében.

Szerinte minden szerepvállalást előre jelzett a bank vezetésének, biztosítva őket, hogy civilként teszi ezt, nem politikus, és nem is lesz az, a bank neve pedig sehol nem fordult elő.

A “bűn”

Király Júlia ott volt azon a sajtótájékoztatón, ahol Karácsony Gergely bejelentette visszalépését az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt Márki-Zay Péter javára.

A közgazdász aztán felszólalt október 10-én az ellenzéki előválasztást miniszterelnök-jelöltként később megnyerő Márki-Zay Péter Madách téren tartott rendezvényén. Ott többek között elmondta, hogy soha életében nem beszélt még ilyen rendezvényen, most mégis ott volt.

Megköszönte az ellenzéki előválasztást megszervezőknek, hogy

„néhány hétig úgy érezhettük, hogy egy normális országban élünk”,

újra voltak értelmes viták a közéletben. Azt mondta, hogy

a Partizánon Márki-Zay-val készített életútinterjú indította el a hódmezővásárhelyi polgármester támogatásának irányába.

Pedig….

A 64 éves közgazdász a 90-es évek elején egy ideig volt a Fidesz gazdaságpolitikai szakértője,

később több kereskedelmi bank igazgatóságában is ült, és ő vezényelte le a Postabank privatizációját. 2007-2013 között volt az MNB alelnöke.

Kapcsolódó

 

Orbán valamelyik szája leszólt? "A kormány „fenyegető üzenetet” küldött a bank vezetésének, hogy „nem lesz ez így jó” - véli a MNB volt alelnöke

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.