Kunetz doktor: nem kegy, hanem alapvető kormány-kötelesség a harmadik (első!) oltás!

“Magyarország lesz az első ország, ahol lesz harmadik oltás” – húzta le Orbán azonnal a politikai hasznát saját bejelentésének, ami persze blöff, de aki hinni akarja, annál hatásos. Ahogy az várható is volt, különösen a tegnapi kormányinfó után, ahol már felkonferálták a “mai Orbánt”, a miniszterelnök bejelentette: lehetővé teszik a harmadik oltás beadását. Mindenki ott fogja megkapni, ahol a többit is.

Orbán mély, filozofikus  gondolkodását tükröző véleménye: ártani nem árthat

Dr. Kunetz Zsombor így összegzett közösségi oldalán:

„Orbán mai interjúja szerint:

 • Lehetővé teszi a Kormány a harmadik oltás felvételét, augusztus elsejétől.
 • Az orvos dönt arról, hogy mit kap a beteg harmadik oltóanyagként.
 • Kötelező lesz az egészségügyi dolgozók beoltása.
 • Személyesen fel akarjuk keresni az összes be nem oltott idős embert a háziorvos, a rezidensek, az orvostanhallgatókat is bevonva.
 •  Iskolakezdés előtt minden iskolában felvehetik az oltást a 12 évesnél idősebb gyerekek.”

„És akkor a komment:

 • nem, nem az nem kegy, hogy a Kormány az elhibázott járványkezelése következtében azok is kaphatnak harmadik oltást, akiket a közösség érdeke miatt, nem kellően bevizsgált, az Európai Unió Gyógyszerügynöksége által el nem ismert oltóanyaggal oltottak be. Különösképpen nem kegy azok számára, akiket a Sinopharm első adagjával oltottak be, amelynek tű mérete mindössze 16 mm-es volt, nagyon rövid, és azok számára sem kegy, akiket a gyártói ajánlás ellenére oltottak be ezzel az oltóanyaggal, azaz a 59 évesnél idősebb emberek számára.

Ez nem kegy, hanem a Kormány alapvető kötelessége!

 • Azzal a mondattal, hogy az orvos dönti majd el, hogy ki milyen típusú harmadik oltóanyagot vehet fel, Orbán beismerte, hogy NINCSEN Magyarországon szervezett járványkezelés, ehhez NINCSENEK megfelelő szakemberek. Ugyanis az rendben van, hogy az orvos dönt, de ajánlásokat a Kormány szerveinek kellene elkészítenie Országos Tisztifőorvosi Hivatal, NNK, Müller Cecíliának dolgoznia kellene végre valahára.

Az egészségügyi dolgozók kötelező beoltásával kapcsolatban:

 • egyrészt én ezt csak üdvözölni tudom, ezt nagyon nem kellene magyarázni miért fontos. Másrészt sajnos nagyon kiélezett a helyzet az egészségügyben, köszönhetően a Kormány teljesen elhibázott járványkezelésének és a jogállási törvény szellemének. Ezért én attól tartok, hogy ez a döntés további egészségügyi dolgozókat fog a kilépésre, pályaelhagyásra kényszeríteni, ami tovább fogja csökkenteni az így is elég alacsony színvonalú hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Éppen ezért sokkal óvatosabban kellene ezzel a kérdéssel bánni.

Legyen kötelező az oltás ebben a szektorban, DE vonják vissza a jogállási törvényt a béremelés, és a hálapénz krimianalizálása kivételével, ÉS azonnal öntsék rá a GDP-t a szakdolgozókra, illetve az egészségügyben dolgozókra. Most van az a pillanat, amikor ezt a teljes szektort nagyon, de tényleg nagyon meg kell fizetni!

 •  Ismét a kormányhivatalok és az állami adminisztratív szervezetek helyett a háziorvosokat kívánják újabb adminisztrációval terhelni a gyógyítás helyett.
 • Ez végre vitán felül fontos intézkedés, persze ettől még nem lesz védett a gyerek az oltás után instant.

 

kunetz

One thought on “Kunetz doktor: nem kegy, hanem alapvető kormány-kötelesség a harmadik (első!) oltás!

 • 2021.07.16 at 12:17
  Permalink

  MOcskos egy gazember, nem hogy kegyes hanem kutya kötelessége hogy az embereknek akiknek azt a kinai löttyöt beadták . ujra oltsák öket, a pofátlan kormány tolvajoknak börtönben a helyük ,,ezért verték a mellüket azzal az aljas vizfejü Szijjártőóval az élen ,,hogy milyen szuper a viruskezelés,itt az eredménye, aki ebból nyerteskén jutott ki csak ezek a szemét fideszes tolvajok, ember életek árán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest