Kunetz doktor: 3 óriási „ősbűne” volt a járványkezelés során a kormánynak! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kunetz doktor: 3 óriási „ősbűne” volt a járványkezelés során a kormánynak!

Az egészségügyi szakértő szerint az első hullám alatt és utána is sokkal többet kellett volna tesztelni, miközben tavaly nyáron semmilyen felkészülést nem lehetett tapasztalni az egészségügyi ellátórendszerben, mielőtt megérkezett a járvány második hulláma. Emellett Kunetz szerint az sem volt szerencsés, hogy szeptember elején a kijelölt megyei kórházak kezeléséből áttették a Covid-betegek kezelését bizonyos kórházakba.

Hirdetés

“…Van több is, de ez talán a három legfontosabb….”

A koronavírus-járvány miatt néhány kivételtől eltekintve Európában nem állt le országos szinten az egészségügyi ellátás, Magyarországon viszont majdnem lenullázta a kormány járványintézkedése az egész ellátást. A háziorvosok „oltóközpontot játszottak”, a szakrendelőkben dolgozók szintén oltottak és egy részük kórházakba volt kivezényelve, míg a kórházak dolgozói közül is sokan más intézménybe kényszerültek

– sorolta a szakember az ATV műsorában.

Kunetz Zsombor kifejtette, hogy egyszerre a kórházakban összesen 11-12 ezer ember volt Coviddal fertőzve, miközben az országban 56 ezer aktív kórházi ágy van.

Az, hogy egy tizenezres plusz terhelés kiüti az egész ellátást, nem normális.

Három óriási „ősbűne” volt a járványkezelés során a kormánynak.

 • Az első, hogy az első hullámban és utána nem történt megfelelő számú tesztelés, holott az összes szakértő azt mondta, hogy tesztelni kell.
 • A második, hogy tavaly nyáron semmilyen felkészülés nem volt az egészségügyi ellátórendszerben, és
 • a harmadik, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter „egy mozdulattal döntötte be a mentőszolgálatot és a kórházi ellátást” azzal, hogy a kijelölt megyei kórházak kezeléséből áttette a Covid-betegek kezelését bizonyos kórházakba.

Hozzátette, hogy természetesen

egy nyár alatt nem lehetett volna megfelelő számú ápolót és orvost „előállítani”, de racionális lépésekkel ezek az intézkedések sokkal jobban csökkentették volna az ellátórendszer terhelését, és ha a terhelés csökken, az ellátásból kieső betegek száma is csökken.

Akik nem kaptak ellátást

Az egészségügyi szakértő beszélt arról is:

a NEAK adatai szerint csaknem félmillió ember nem kaphatott tavaly egészségügyi ellátást.

Szerinte a legbeszédesebb adat, hogy

40 százalékkal csökkent a szívtranszplantációk száma, pedig ezeknek a betegeknek végképp nincs idejük várni.

Kunetz Zsombor szerint olyan adatok is eljutottak hozzá, hogy

voltak, akik szívkatéterezésre vártak, de a várakozás közben meghaltak.

Kitért arra is, hogy a tumoros betegeknél a következő években fogjuk látni, mennyivel nőtt meg a számuk és a körükben a halálozás aránya.

Nehéz ezzel az embertömeggel mit kezdeni, ha a kormány „bedob még egy bombát”, és létrehoz egy egészségügyi jogállásról szóló törvényt, ami után szakemberek ezrei hagyják ott a szakmát.

Kapcsolódó

 

kunetz

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.13 - 15:38
  Közvetlen hivatkozás

  K-t miért nem büntetik meg zavarkeltés, álhírközlés és egyéb elítélendő cselekményei miatt?

  Válasz
 • 2021.07.13 - 18:15
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves előttem kommentelő Anna!
  Azt, hogy Kunetz doki az igazat írja, a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, de hogy a járvány alatt mi történt a kórházakban, azt első kézből hallottam végig a járvány alatt. A fiam műtős, a mentem ugyanabban a kiemelt pesti kórházban ápolónő. Az egészségügyből a kókler Kásler egy nagy kuplerájt csinált pillanatok alatt. Lehet,hogy orvosnak “elment”, de miniszternek csapnivaló.
  Békeidőben, járvány nélkül talán elevickélt volna az iszonyatosan lepusztított egészségügyben, de a járvány alatti idióta intézkedései kritikán aluliak voltak. Milyen óriási kupinak kell lennie egy kormányban, ahol az egészségügyi miniszter Horvátországban legózik Mátyás csontjaival, miközben a belügyminiszter felügyeli az egészségügyet. Remélem, egyszer valaki összeállít egy statisztikát, hogy a járvány alatti egyéb betegségekben (nem kovidban) hányan haltak meg ellátatlanság miatt. Orbán pedig ahelyett, hogy tisztességes béremelést adna a kevés még ittmaradt szakdolgozónak, elsz@rja a közpénzt mindenféle felesleges hülyeségre. Ha beüt a negyedik hullám, jó nagy sz@rban leszünk, mert a kormány/orbán hibájából alig van EÜ-s dolgozó. A szerencsétlen Kásler meg azt nyilatkozta, hogy ezrével jönnek vissza az egészségügyben a dolgozók. Ha lenne Káslerben egy kicsi önérzet, már nem rontaná a levegőt a közéletben. Szóval, amit Kunetz doki elmondott, az sajnos szóról szóra igaz, sőt, még keveset is mondott

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.