Kerítésen innenKiemelt hírek

Lázár János megalomániája: sportcsarnokot is építtet a Mezőhegyesi Ménesbirtokon – Szigorúan az Ön pénzéből….

Lázár János megalomániája: sportcsarnokot is építtet a Mezőhegyesi Ménesbirtokon - Szigorúan az Ön pénzéből....

Egy méretes sportcsarnokkal egészül ki a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtok. Négy szintet kell megépíteni, az összes hasznos alapterület csaknem 3000 négyzetméter, ehhez már jelentkezhetnek a kivitelező cégek, a határidő szeptember 13. – írta meg az uniós közbeszerzési hirdetmény alapján az Mfor.hu.

9.550.000.000 = 9.55 milliárd

A fejlesztésre bőven lesz forrás: a Mezőhegyesi Ménesbirtok 2020. decemberi kormányhatározat szerint 9,55 milliárd forint tőkeemelést kap.

A főépítész korábbi nyilatkozata szerint 2022 végén akarták átadni az új létesítményt, de ez szinte bizonyosan későbbre tolódik. Az alapkőletételt előzőleg még az idei második negyedévre tervezték, de erre várhatóan csak az ősz közepén kerül sor.

A pályázati kiírás szerint az épület funkcionálisan két meghatározó térrészre oszlik: küzdőtérre és fejépületre. A keleti oldalon található a fejépület, mely az előcsarnokot, valamint a belső funkcionális magot foglalja magában. A különböző üzemeltetési időszakok miatt az épület két különálló bejárattal rendelkezik ezen az oldalon. A küzdőteret egy legalább 280 fő befogadására alkalmas lelátóval, és parketta sportpadló burkolattal alakítják ki.

A Lázár János kormánybiztos által felügyelt birtokon egyébként más építőipari munkálatok is zajlanak. A nyár elején megkezdték a Központi Ménesudvar felújítását. Első ütemben lebontották a Kossuth utca felőli kőkerítést. A bontásra azért volt szükség, mert a kerítés az elmúlt években balesetveszélyessé vált, ami miatt már több ízben is elengedhetetlen volt sürgősségi javítást végezni rajta. A felújított épületekhez illeszkedő kerítés tervezése megkezdődött. A központ várhatóan 2023-ra teljesen megújul.

Átépítik a Hotel Noniust is

Mezőhegyes egyetlen szállodája, a Hotel Nonius most zárva van, ott is felújítás és átépítés zajlik, amit jövő év december végéig kell befejezni a birtok honlapja szerint.

A mintegy 1,2 milliárd forintos munkához 840 milliós forintos állami támogatást kaptak – Öntől.

A projekt tartalmazza a műemlék épület külső homlokzati munkáin kívül a recepció, a hall, az étterem és a vendégszobák teljes belsőépítészeti koncepciójának és designjának megújítását, bútorokkal, szükséges eszközökkel történő felszerelését, az étterem felújítását, jelenlegi konyhai gépparkjának modernizációját. Ezen kívül terasz és parkoló is létesül.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

lázár

Szólj hozzá!