Mellár Tamás a karaktergyilkos LMP-ről….

Migránsbetelepítő rém, politikai kaméleon – férfias vita helyett a háta mögött áztatják a mérésről mérésre esélyesebb demokratikus jelöltet, Mellár Tamást politikai ellenfelei. Mellár Tamással, a demokratikus összefogás pécsi jelöltjével, a pecsistop.hu készített interjút.

Karaktergyilkolni mindenki tud, nem pártfüggő

Várható volt, hogy olyan ügyekkel gyanúsítják meg a kampányban, amiket nem követett el, de mégis mellbevágó, amikor ez megtörténik:

“A migrációs politikámat világossá tettem többször is, a véleményem nem változott. Amikor egy elesett roma családot látogattam meg, akkor beszéltem arról, hogy komoly szegénység van Magyarországon és ezzel szembe kell nézni. Ám sok olyan van a nehéz sorsú családok között, amely egy kis segítséggel talpra tudna állni, rossz minőségű, kifűthetetlen lakásokban élnek, miközben rengeteg otthon áll elhagyottan. Ezt sikerült félremagyarázni, természetesen a megkérdezésem nélkül. Szomorú, hogy már semmilyen pozitív víziója nem maradt a Fidesznek, csak a félelem, a gyűlölet és a miniszterelnök, aki megvéd. Abszurd világban élünk, nem létező ellenségekkel hadakozik a Fidesz, miközben valós programja nincs és nem is hajlandó kiállni senki értelmes vitákat lefolytatni.”

Fideszes ellenfelét – Csizi Pétert – hiába hívta vitára, a képviselő nem válaszolt:

“Márpedig a vita hiánya óriási baj, mert így a megszokások, az ösztönök, a félelmek fognak diktálni az érvek helyett. Amikor a magyar történelemben ilyen elemi félelmeket keltettek az emberekben, az mindig nagy nemzeti tragédiába torkollt. Optimista vagyok, ezt a problémát most meg lehet oldani választásokkal. Ha elegen elmennek szavazni, békés úton meg lehet szabadulni a mostani csapdából, ki lehet tolatni a zsákutcából, amelybe a Fidesz lavírozta az országot.”

Kaméleon?

Aki kaméleonsággal támadja, azt sem tudja, több párt is megkereste az elmúlt két évben, hogy lépjen be, biztos befutó helyet kap, de mindet visszautasította:

“Hogy mást ne mondjak, a Fidesz ma elképesztően keresztény párt, de bő húsz éve még a Liberális Internacionálé tagja volt, Orbán pedig a szervezet alelnöke. A pártok közül csak az MDF-be léptem be, pedig a nyolcvanas évek elején azzal fenyegettek, kirúgnak, ha nem leszek az MSZMP tagja. Pécsett akkor voltam a Fidesz képviselője, amikor ellenzékben voltunk, a holdudvarát 2011-ben hagytam ott, amikor a politikai csillaguk felívelőben volt – ha meg akartam volna gazdagodni, csak a számat kellett volna befognom.”

Jelenleg tíz párt támogatja,és voltak további bíztató jelek, de fogy az idő mondja:

“Én azt vártam, hogy az LMP beáll mögém, mint kispárt szívesen átszavazó támogatókkal, de egyre világosabb, hogy erre nem lehet várni. Elnézve az LMP vezetésének ámokfutását az elmúlt hetekben sokakban vált nyilvánvalóvá, hogy ez a párt nem akar egyezséget. Nem a lóláb lóg ki, hanem az egész ló.”

LMP mondja ki: nem működik együtt a Fidesszel

Ha az LMP helyre szeretné állítani a hitelességét, jelentse ki nyilvánosan: semmilyen körülmények között nem hajlandó a Fidesszel együttműködni:

“Segítene az is, ha legalább 10-12 helyen visszaléptetné a jelöltjét, biztos vagyok, hogy ezt viszonoznák is. Én bármilyen fórumon hitet teszek amellett, hogy ha mandátumot nyerek, független maradok, semmilyen pártba vagy szövetségbe nem lépek be. Szerencsés lenne, ha az LMP jelöltje, Keresztes László is megtenné ugyanezt a Fidesszel kapcsolatban.” /…../ ” Majdnem olyan szintű karaktergyilkosság folyt, mint a Fidesz részéről, miközben én eddig egyetlen bíráló szót sem mondtam róla vagy a pártjáról, de az én türelmem is véges. “

Mellár szerint pár hónapja még az LMP -hez kapcsolódó professzori körbe is invitálták. Hadházy Ákos például kimondottan megegyezéspárti volt, biztató tárgyalásokat folytattak, félre is állították azóta:

“Ezek után nem tudok mást mondani: ha a demokratikus erők összefogása Pécsett elbukik, annak a történelmi felelősségét az LMP-nek és Keresztes László Lórántnak kell viselnie. Ez a döntés jó esetben is politikai vakságnak tudható be, a rosszabbik esetre gondolni sem merek. Attól tartok, hogy ezért a választók csúnyán megbüntetik őket.”

Pécsett is van Márki-Zay, Mellár Tamásnak hívják!

Mellár Tamás: a Fidesz történelmi bűnt követ el

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük