Ne tervezze, hogy kilátogat a Margitszigetre, a Római-partra, vagy az Óbudai-szigetre – lezárták!

Orbán nem siette el, kevesebb mint 1 órával a húsvéti hétvége kezdete előtt jelent meg a rendelet, ami a polgármestereknek lehetővé teszi, hogy további korlátozásokat léptessenek életbe az ünnep idejére. Budapesten lezárják a legnépszerűbb zöld területeket.

Csütörtök este 11 óra után jelent meg az a rendelet,

amely egyrészt határozatlan időre meghosszabbítja az országos kijárási korlátozást, másrészt április 10. 0 óra és április 13. 24:00 óra között lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy szigorúbb szabályokat állapítson meg.

A rendeletben van még egy újítás:

az önkormányzatok a piacok nyitvatartását is maguk szabályozhatják, valamint azt, hogy a piacokon mikor tartózkodhatnak kizárólagosan a 65 év felettiek.

A balatoni polgármesterek közül többen jelezték, hogy túl későn,

a nyaralótulajdonosok eddigre “megszállták” a tóparti településeket.

A miniszterelnök ezzel kapcsolatban a Kossuth Rádióban azt mondta péntek reggel: azért várt ki, azért nem döntött már szerdán a kijárási korlátozásról, hogy

“hátha szigorúbb intézkedéseket kell hozni”.

Az sem lehetett elhanyagolható szempont, hogy rátolja a polgármesterekre a kellemetlen bejelentést, nehogy a nevéhez kössék a felületes szemlélők a korlátozás bevezetését.

Budapesten lezárják a népszerű zöld területeket

Budapesten nem is várták ki, hogy megjelenjen a közlöny: Karácsony Gergely főpolgármester úgy döntött,

lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot péntek és hétfő között minden nap reggel 8 és este 10 óra között.

Azt írta, hogy az intézkedést a budapestiek védelmében rendeli el; annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló, különösen látogatott közterületeken ne legyen járványügyi szempontból veszélyes tömeg. Egyúttal utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz üzemeltetését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

“Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget.

A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is.

Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is”

– fogalmazott közleményében a főpolgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük