Orbán lelép a Budapest-fékről, ha Karácsony “istibizi” nem lesz 2022-ben az ellenlábasa?

Az az új pletyus terjed szájról szájra, hogy “Orbán Viktor Budapest ügyében akkor lép le a fékről, ha Karácsony főpolgármester garanciát ad arra, hogy nem indul el 2022-ben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként.”

Orbán-para, aminek mi isszuk meg a levét?

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy

„128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz”.

“A feltételezés, hogy ezen múlik egy város jövője, abszurd,”.

Egyébként elmondta már sokszor, de

“úgy látszik azon az oldalon nem hiszik el,” hogy megtiszteltetés számára, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nincsenek más ambíciói.

Karácsony a Lánchíd felújításáról

A jelenlegi politikai vihar egyszer elül, a hidat pedig felújítják. Arra, hogy Hollik István bejelentésre, hogy a kormánypárti frakció megkérheti a kormányt hogy vegye át a Lánchíd felújítását, ha a főváros vezetése sokáig „szerencsétlenkedik”, a főpolgármester azt mondta: ez

„vaskos önleleplezés”,

ugyanis ebből a kormányzati szándékból két dolog is kiderül. Az egyik, hogy tulajdonképpen nem is sürgős a kormányzatnak a felújítás, hiszen ha átvennék a hidat, akkor a közbeszerzést leghamarabb fél év múlva tudnák kiírni. A másik, hogy ezek szerint pénz is van a munkálatokra, nem csak az a 6 milliárd, amit a kormányzat a fővárosnak ígért.

Az elfogadott 2021-es költségvetésről

Nem csak az ellenzéki, de a fideszes önkormányzatok is rosszul járnak, hiszen tőlük is forrásokat vonnak el – a különbség csak annyi, hogy ők talán több támogatást kapnak később, mint az ellenzéki települések.

Karácsony hangsúlyozta: kereste a közös hangot a kormánnyal, egy időben – amikor megegyezés született az atlétikai vb-vel kapcsolatban – azt érezte, ez meg is reálisan meg is valósítható, de szerinte a járványhelyzet fordulatot hozott:

a kormányzat ugyanis úgy érezhette, erre hivatkozva sok mindent megtehet.

Szerinte az emberek jobban bíznak az önkormányzatokban, mint az ország vezetésében, mivel az önkormányzatok közelebb vannak hozzájuk.

azzal viszont, ha az önkormányzatoktól elvesznek, az emberektől vesznek el.

Forrás

Áder János

Egy hozzászólás itt: “Orbán lelép a Budapest-fékről, ha Karácsony “istibizi” nem lesz 2022-ben az ellenlábasa?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük