Oszkó Péter: minden további kérdést megelőzendő: Dobrev Klárát támogatom!

Pénteken tette egyértelművé Bajnai Gordon, hogy az Ő preferáltja Karácsony Gergő, nem sokkal utána rögzítette Oszkó Péter közgazdász, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, hogy kiáll Dobrev Klára mellett.

“Minden további kérdést megelőzendő itt szeretném jelezni…

“Minden további kérdést megelőzendő itt szeretném jelezni, hogy a magam részéről Dobrev Klárát fogom támogatni az előválasztásokon.

Ennek oka pedig az, hogy őt tartom a legalkalmasabbnak arra, hogy egy esetleges miniszterelnöki pozícióval járó mindennemű feladatot és kihívást képes legyen kezelni és teljesíteni.

Személyesen mindössze szűk egy esztendőt töltöttem a politikában, előtte és utána is az üzleti életben és a teljesítmény fókuszú munka világában szocializálódtam. Ott pedig azt tanultam meg, hogy adott feladatkörre mindig az arra legalkalmasabb embert kell választani, függetlenül minden más személyes, szervezetpolitikai vagy taktikai megfontolástól.

A miniszterelnök személyének megválasztásánál kevés nagyobb tét van mindannyiunk, az egész ország számára, ebben a döntésben tehát még inkább azt a szempontot kell érvényesíteni, hogy ki lehet képes ezt a feladatot a legjobban ellátni.”

Előválasztás….

Megvan az előválasztáson indulók végleges listája: öten visszaléptek, két jelöltnek nem lett elég aláírása A 106 országos egyéni választókörzetben (evk) összesen 258 jelöltre lehet majd szavazni az előválasztáson

– közölte pénteken a véglegesített adatokat a Népszava megkeresésére az Országos Előválasztási Bizottság.

Korábban összesen 265-en jelezték, hogy indulnak, de ebből öten visszaléptek, ketten pedig nem adták le az egyéni képviselőjelöltté váláshoz szükséges minimum 400 támogató aláírást.

Ami a miniszterelnök-jelölteket illet, az már korábban ismertté vált, hogy a hét jelölt közül öten –

  • Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció),
  • Jakab Péter (Jobbik),
  • Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP),
  • Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom),
  • Fekete-Győr András (Momentum)

– adtak le legalább húszezer aláírást, amiket már hitelesített az OEVB.

A Le az Adók 75%-ával Párt színeiben bejelentkező Ecsényi Áron korábban visszalépett, Pálinkás Józsefnek pedig nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást.

A következő lépés a szavazólapok nyomtatása

A választás első fordulója szeptember 18-án kezdődik és egy hétig tart majd. A második fordulóra október 4-10. között kerül sor.

Szabó Gábor soros OEVB-elnök a Népszavának azt is elmondta, hogy

szerda este, miután sorsolással megállapították, hogy a miniszterelnök-jelöltek neve milyen sorrendben szerepeljen, már elküldték a nyomdába a szavazólap mintáját. Jelenleg a 106 egyéni választókerületi szavazólap mintáinak grafikai tervezése zajlik.

Közben a szavazás előkészítésén is dolgoznak:

azt veszik számba, hol, milyen állandó helyiségeket tudnak biztosítani erre a célra.

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Oszkó Péter: minden további kérdést megelőzendő: Dobrev Klárát támogatom!
illusztráció: V.K.

One thought on “Oszkó Péter: minden további kérdést megelőzendő: Dobrev Klárát támogatom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.