"Ha addig már nem jelent be semmit, az több mint 2 EURO fejenként." - kommentelte egy pedagógus az 1.000.-/kopf pedagógusnapi bulipénzt - Városi Kurír

Sorting by

×

“Ha addig már nem jelent be semmit, az több mint 2 EURO fejenként.” – kommentelte egy pedagógus az 1.000.-/kopf pedagógusnapi bulipénzt

“És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! “Ereszd el a hajam!” Lesz ám bulika!” Ezzel a szöveggel posztolta ki a Facebookra a pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy milyen üzenetet kaptak a Belső-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolák pedagógusnap előtt.

Hirdetés

Körüzenet….

A rövid, örömteli tájékoztatás jogos felháborodást váltott ki pedagógus- és mindenki körében, aki hallott róla.

Gondoljunk bele: 1.000.- forint/fő!

A kommentekben olvasható, manapság mire elég a kormányadomány. Annak fényében különösen megalázó, hogy pár napja lett publikus, hogy például a levitézlett képviselők milliós összegeket vágtak zsebre és azóta sem telt el sok idő, hogy Orbán Viktor bejelentette, ha törik, ha szakad megépítteti a Városliget összes, a helyiek szerint nem akart létesítményeit, ami milliárdos beruházás.

Szóval a tanárok….

A szövegben örömmel tájékoztatják őket, hogy fejenként ezer forintot adnak nekik a “méltó” pedagógusnapi összejövetel megtartására.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Bel-Pesti Tankerületi Központ az idei pedagógusnap alkalmából 76000 forint keretösszeget biztosít az Ön Intézménye részére a méltó összejövetel megtartására, állományi összelétszám, összes dolgozók részére, 1000,-/fő összeghatárig. Fentieknek megfelelően kérjük, hogy tervezzék meg az összejövetel megtartásához szükséges beszerzést, és annak megfelelően utólag a 4. számú kötelezettségvállalási bizonylatot a majdani számlákkal együtt szíveskedjenek kiállítani részünkre és 2022. 06.30.-ig elszámolni vele a pénztárban.

varosikurir 283860629 4917398465035351 7637811606938035540 n

A 444.hu értesülése szerint ez az összeg nem általános, hiszen

van, ahol 700.- forint a fejkvóta.

Balatoni József -Jocó bácsi- olvasata

“Tudom, nekem soha semmi sem jó. Tényleg. Egyre több iskola kapja meg a szívélyes levelet, melyben a pedagógusnap méltó megünneplésére szánt összeget hozzák az intézményvezetők tudtára. Megmondták, hogy mindent megtesznek.

Már érezzük is. 1000 Ft/fő. Mondjuk van, ahol csak 700 Ft-ra futja.

Pont két gombóc fagyi kijön belőle. Rosszabb minőségűből három is. Azzal meg tudjuk, mit kell csinálni. Nonszensz. Komolyan. Ti mire használnátok fel ezt az összeget? Várom a tippeket! És akkor csodálkozom, hogy az elmúlt napokban vagy tíz emberről hallottam a közvetlen környezetemben, hogy beadta a felmondását. Tudom, veszélyhelyzet van éjféltől. Három hónap háború után. Védve vagyunk. A válság meg jön. Különadó meg alapok. Azok stabilak.

II. József meg valahogy kimaradt a hatodikos könyvből.

Nincs itt semmi látnivaló!

Lehet tovább görgetni! Vagy lépni. Vagy végre tenni valamit…”

A kommentekből….

“Mindenkinek jut 1db könyvjelző, egy db radir, egy db tollbetét, egy csomag írólap! Vonalzó már nem fér bele! Miközben a képviselőknek milliós lelépés!/ végkielégítés!/”

“Méltó…a tankerhez”

“Megköszönném a “nagyvonalúságot” és arra kérném őket, utalják az összeget az Igazgyöngynek vagy a Déméter háznak inkább. Bízom abban, hogy a tankerület összes rendezvényén, konferenciáján és megbeszélésén hasonlóan visszafogottan bánnak a keretösszeggel és a jutalmakkal.”

“Ki volt az az undorító féreg aki ezt kitalálta és le merte írni! Alja emberek viselkednek így.”

“Bakker, ha ezt előbb tudja, Mészáros Lőrinc hagyta volna a francba az EU-s milliárdokat és már rég bevásárolta volna magát pedagógusnak!!!”

“Micsoda bulit lehet belőle csapni…ebéd, ital, desszert pont kijön 1000ftból. Látszik, mennyire becsüljük a pedagógusokat. Szégyen!”

“Ez a baj a pedagógusokkal! Soha, semmi nem elég nekik!”

“Ha addig már nem jelent be semmit, az több mint 2 EURO fejenként.”

“Ha annyira “rossz” lenne a helyzet, a tanárok együtt állnának fel, hagynák ott a pályát. Veszélyhelyzet ide vagy oda. Semmit nem tehetne ellenük az állam. Ameddig ez nincs, marad minden a régiben. Orbán pontosan tudja, méri, meddig mehet el. Ahogy a példa mutatja, még nagyon messzire.”

“A 10 éves fiam azt kérdezte, hogy “abból mégis mi jön ki” (mármint anyagilag). Rögtön javaslata is volt: műanyag pohár nagy üveges ásványvíz, mert az gazdaságosabb és nagy csomag ropi – “talán belefér” – mondta egy 4. osztályos diák bölcsességével. A gyermekemre büszke vagyok, de a hír hallatán sírni tudnék…”

“Szerintem ajánljuk fel az éhező köztársasági elnökök javára.”

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: ““Ha addig már nem jelent be semmit, az több mint 2 EURO fejenként.” – kommentelte egy pedagógus az 1.000.-/kopf pedagógusnapi bulipénzt

  • 2022.05.26 - 15:26
    Közvetlen hivatkozás

    Ez komoly?! Hát inkább ne adnának semmit, minthogy így megalázzák a tanárokat. Ez már tényleg mindennek a legalja. A tanárok sokkal fontosabb munkát végeznek,mint a parlamenti izéééék, nem is tudom minek nevezzem őket. Mégis amikor prémium-osztogatás van az egyes minisztériumokban, többszázezres,vagy akár milliós jutalmakat kapnak ezek az akárkik, az egyébként se kevés bérük mellé.
    Mit akar vajon orbán?Hogy az összes tanár felmondjon? Már így is olyan kevesen vannak, hogy ez már veszélyezteti az oktatást. Az unióban valószínúleg nincs még egy ilyen ország, ahol ennyire nem becsülik a pedagógusokat,és az egészségügyi szakdolgozókat. Jónéhány évvel ezelőtt orbán takarékos kormányzást ígért,ehhez képest egy luxus-kormány működik,akik urizálásban profik. Az államtitkárok,miniszteri biztosok úgy szaporodnak,mint a tehénsz@ros pocsolyában a baktériumok. Talán már fingásügyi államtitkár,vagy miniszteri biztos is van. Ha ezt a sok léhűtőt kirúgnák,rögtön meglenne a pénz a pedagógusok béremelésére. Addig kéne lépnie orbánnak,ameddig még van kinek bért emelni. A fideszesek kölkei magániskolába járhatnak, de orbán/ fidesz pont lesz@rják,hogy az egyszerű ember gyerekét van-e aki tanítsa. És erre szavaztak a birkák,gratulálok nekik…..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.