Reszkess, Varju, legközelebb önként feküdj a lábaikhoz, és szólítsd öreganyádnak őket!

Ha azt akarták demonstrálni: attól, hogy Orbán majd kegyesen”visszaadja” a felhatalmazását a parlamentnek, még nem változott a hatalom természete, hát sikerült. Ehhez elegendő volt kedden kicsit szavazgatni. Csak szemelgetek, válogatok a kendermagban:

1. Megszavazták a Semjén-féle salátát.

(A tojásos nokkedli lemaradt.) Benne azt a passzust, ami “kiemelten közérdekű beruházásra” hivatkozva felülírja a fővárosi közgyűlés döntését a Városliget változtatási tilalmáról. Ugyan, nincs itt semmiféle ellentmondás Orbán ígéretével, mely szerint: “Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak”.

Persze, a kormány nem kívánja, semmi kedve hozzá, alig tudja leerőltetni a torkán, dehát nem hedonisták ők, nem a vágyaik és kívánságaik vezérlik őket. Önfegyelem is van a világon.

2. A Városligetről jut eszembe:

azt is eldöntötték, hogy a fegyveres biztonsági őrök ezután közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, így komolyabb büntetés jár, ha valaki ujjat húz velük. Ugye emlékeznek a biztonsági őrök fellépésére a Ligetben és a királyi TV-ben?

Reszkess, Varjú, legközelebb önként feküdj a lábaikhoz, és szólítsd öreganyádnak őket!

3. Elfogadták és rögvest titkosították is az 1000 milliárdos kínai hitelből épülő, soha meg nem térülő vasút építését

(Legnagyobb alvállalkozók a Mészáros-féle cégek.) Na és milyen remek új érvet találtak! A vasút “nemcsak szellemileg, de fizikailag is közelebb hozza elszakított nemzetrészeinket”. Mondjuk ezen a vasúton nem a nemzetrészek, hanem teher szállítása folyna, de főleg azt nem értem, miért kell ehhez egy Kínáig vezető útvonal?! Lehet, hogy ott is élnek elszakított nemzetrészeink? Akkor Trianon revíziója csak az első lépés!!

4. A szakszervezetek tiltakozása ellenére megfosztották közalkalmazotti státuszuktól a művelődésben dolgozókat.

A legszebb pillanat az volt, amikor nemrég azzal érveltek: csak megsajnálták a kulturális, könyvtári, levéltári, múzeumi szakembereket, olyan alulfizetettek szegények, mert a közalkalmazotti bértábla 12 éve nem emelkedett. Aranybogárkáim, hát ki a csuda nem emelte??!! Olyan ez, mintha valakinek betörnétek az ablakát-ajtaját, aztán azzal akarnátok kilakoltani, hogy nem maradhat ilyen lepukkant lakásban.

5. Viszont Semjén visszavonta azt a javaslatot, hogy jövő évtől ne használjunk egyszer használatos műanyagzacskót

Gondolom, ez a nap közérzetjavító intézkedése. Zöld Városliget, közalkalmazotti státusz és még sok minden nem lesz, na de nylonzacskók! Dúskálhatunk bennük.

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük