Semjén Zsolt az egyik legkiválóbb magyar politikus – véli a lengyel nagykövet. Ön szerint?

Magas lengyel állami kitüntetést kapott  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes. Az eseményen azt mondta, hogy alapvetően , Karol Vojtila II. János Pál a lengyel pápa, inspirációjára ment teológiára, mert az ő  életszentsége és világpolitikai szerepvállalása hatott rá.

Lengyel-magyar két jó barát….

Semjén Zsolt a magyar-lengyel együttműködés fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért, a magyar-lengyel kapcsolatok elmélyítésében kivívott elévülhetetlen érdemeiért kapta meg a Lengyel Köztársaság parancsnoki keresztjét. Az elismerést, amelyben Andrzej Duda lengyel elnök részesítette Semjén Zsoltot, Jerzy Snopek budapesti lengyel nagykövet adta át. A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy alapvetően Szent II. János Pál inspirációjára ment teológiára, a lengyel pápa életszentsége és világpolitikai szerepvállalása hatott rá.

spirituálisan és szellemileg Szent II. János Pálnak köszönhető, hogy véget ért a szovjet megszállás, hogy „megszabadultunk a bolsevizmustól”, hogy „megmaradtunk kereszténynek” Közép-Európában.

Kitért rá, hogy gyerekkorában meghatározó volt számára Henryk Sienkiewicz irodalmi Nobel-díjas lengyel író munkássága.

Felfigyelt a magyar és a lengyel történelem hasonlóságára

– mondta.

(Fotó: MTI)

Semjén: a lengyelek jobban szenvedtek a szocializmustól.

Alapvetően nekik köszönhető, hogy felkelést lehetett szervezni a Szovjetunió ellen. Ők adták meg a reményt, hogy van esélye az antikommunista politikának

– mondta, és utalt a KDNP újjászervezésére. Kiemelte a szolidaritás fontosságát is.

A visegrádi együttműködés jó érdekérvényesítési lehetőség (…) a magyarok és a lengyelek megszokták, hogy nem adják fel. Nehezebb támadásokat is túléltek már, mint amilyenek most Brüsszelből érkeznek

– jegyezte meg. Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy

dédnagyszülei büszke lengyelek voltak, Krakkó környékéről. Úgy érzi, a kitüntetés nekik is szól

– mondta.

Jerzy Snopek: Semjén Zsolt az egyik legkiválóbb magyar politikus

A KDNP elnöke, aki több ciklus óta országgyűlési képviselő, köztudottan Lengyelország és a lengyelek nagy barátja

A miniszterelnök-helyettes elkötelezetten működik együtt lengyel intézményekkel, köztük a lengyel nagykövetséggel is. Semjén Zsoltnak köszönhető, hogy több projektjük megvalósulhatott – mondta Jerzy Snopek.

Fent említett „leg” néhány „leghez méltó” tette a közelmúltból….

 

semjén

One thought on “Semjén Zsolt az egyik legkiválóbb magyar politikus – véli a lengyel nagykövet. Ön szerint?

  • Szerintem?Ezt az embert még „semmilyen”Zsoltnak sem mondanám,inkább kártékony Zsoltnak,és nem kitüntetést érdemel,hanem huszonötöt a fenekére,azt is éjfél előtt 1 perccel. II. János Pál pápa nevét pedig a szájára se vegye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük