Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritási Mozgalom közös főpolgármester-jelöltje tagnap meggyőző fölénnyel nyerte meg az ellenzéki előválasztást. Karácsony jó eséllyel indul Tarlós ellen, legyőzheti a fideszes városgondnokot.

A fővárosi emberek arra a jelöltre voksoltak, akiről elhitték, hogy múltja, felkészültsége, emberi tulajdonságai méltóvá teszik arra, hogy a fővárosiak jelöltje legyen, akiben látják az erőt a Városháza mai fideszes pártkanája legyőzéséhez.

- Hirdetés -

A tegnapi eredményhirdetésnek egy disszonáns, elegánsnak nem mondható mozzanata volt….

Kálmán Olga nem ment el az eredményhirdetésre. Vajon miért?

Van erre egy mondás , ezt lefordítva, aki politikusnak áll, onnan kezdve a szüzességét már elveszítette, nincs visszaút a médiába, hiszen egy politikai párt mellett egyértelműen elköteleződött, pártatlannak ezentúl nem mondható.  A tévé stúdió világa más mint a politika göröngyös útja.

Egy politikusnak veszíteni is tudni kell

Karácsony az előválasztási kampányban megmutatta, hogy tévedett Gyurcsány Ferenc -aki a közösségi oldalán mintha ezt el is ismerte volna-, amikor a korábban többször megerősített bizalmát megvonta tőle. Túltette magát ezen, és olyan vonzó politikusként jelent meg a kampányban, akiről elhitték az emberek, nem csak ígér, hanem tenni is tud a fővárosért, igazi szolgálója lesz a Budapesten élőknek.

Kiegészítés: sajtótájékoztató

Kálmán Olga tartott csütörtök délután sajtótájékoztatót. A DK által támogatott független jelölt 4 plusz egy pontban foglalta össze mondanivalóját.

Ami történt Budapesten több mint fantasztikus, és a demokrácia ünnepe.

„Megcsapott minket a demokrácia szele”

– mondta Kálmán Olga,  fantasztikus dolog ami történt, és büszke minden Budapestire.

Szívből gratulál Karácsony Gergelynek. Szerinte a két jelölés felpezsdítette az előválasztást, értelmes és jó viták voltak. Karácsony Gergely pedig megmutatta valódi szoros versenyben is jól tud teljesíteni. Nagyon meggyőző többséggel nyert Karácsony Kálmán szerint.

„Nem kérdés Karácsony Gergely a jelölt, amiben csak lehet a munkámmal segíteni fogom őt”

– mondta Kálmán Olga harmadik pontként. Ő és a DK azért dolgozik, hogy sikeres jelölt legyen Karácsony, és sikeres győztes főpolgármestere legyen Budapestnek.

Köszönetet mondott a DK-nak, szerinte ez nem csak egy párt, hanem egy közösség.

Arról miért nem volt ott a sajtótájékoztatón, azt mondta nem kapott meghívást, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni szerinte. Nem tudott ő sem, a párt elnök sem, és a kommunikációs igazgató sem erről a sajtótájékoztatóról. Nincs rossz indulat és rossz érzés benne emiatt. Előre elkészítette a gratuláló videót, és azokkal az aktivistákkal töltötte a délután, akik ezt a kampányt végigharcolták.

Marad-e a politikában?

Személyesen egyeztetett Karácsonnyal, de további leülések lesznek, hogyan tudja segíteni az ő munkáját a legjobban. A DK-val még nem beszéltek az együttműködéséről.

Miért nem járt sikerrel kérdezte az M1 Kálmán Olgát, aki erre visszakérdezett,

nem volt siker?

Kálmán szerint ez órási siker volt, mert voltak viták, és a három jelölt közül a legjobbat kiválaszthatták az emberek. Az M1 a választási csalásról szóló kérdésére Kálmán Olga annyit válaszolt, egy válasz van, hogy

„Karácsony Gergely az ellenzék jelöltje és Tarlós István csomagolhat”.

A konkrét kérdésről pedig azt mondta, Karácsony Gergely a Gyurcsány hangjával őt támogató hívások miatt bocsánatot kért, ezzel el van intézve az ügy. (forrás: merce.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét