Sorting by

×

Szamizdat, avagy idén ilyen jót még nem röhögtem!

Ráadásul 15. A másik 14-ről nem tudok, de ezért hajlandó vagyok elvinni a balhét. Nem tartom a kezem a magyar miniszterelnök ütőerén. Ámde gyanítom, hogy miként ez, azonképpen az előzőek sem érnék el, mondjuk Alekszandr Szolzsenyicin, vagy a Beszélő színvonalát – vonta le a következtetést Szűcs Róbert Gábor, a Budapesti Gazdasági Egyetem volt docense, egykori diplomata a legújabb Orbán “szamizdat” megjelöléssel futó írásából.

Ráadásul miféle szamizdat az, amit egy miniszterelnök ír?

Elképzelem, hogy titokban, a föld alatt, sötét pincékben teszik fel a netre,

“pszt! Egy szó se! Még a végén lebuksz. Ki buktat le? Hát a miniszterelnök. Ja. Az is én vagyok. Majd jövök és jól lebuktatom magam”.

Tartalmilag nézvést mindazonáltal….

“Az Európai Bíróság ítéletével arra kötelezte Magyarországot, hogy ellentétben az Alaptörvény szabályaival (itt egy vessző kimaradt) engedje be azokat a migránsokat, akiket eddig a kerítés és a magyar határőrök feltartóztattak…”

Nem kötelezte arra. A migráns fogalma ennél tágabb. A török szakácsokat és a kínai sportcipősöket, de még a bankárnak álcázott orosz hírszerzőket sem kötelezte semmire. És elég nem szép dolog, hogy a határőrök kerítéssel foglalkoznak. Ad kettő. az illegális migránsok zöme menekült, Ezzel kapcsolatban nem az az elvárás, hogy menjenek el Timbuktuba és ott nyújtsák be a kérelmüket, hanem hogy ezt ott tegyék meg, ahol vannak: a magyar határon. Persze, ha elszállítjuk őket Bivalyrekesztőre, és bezárjuk, akkor benyújthatják.

“…a kormánynak alkotmányos identitásunkat meg kell védenie, akkor is, ha ez ellentétes az Európai Bíróság ítéletével.”

Az Európai Bíróság egy szóval se említette az alkotmányos identitást. Alkalmasint fogalma sincs, mi az. Nekem se. Mindenesetre jól hangzik.

“Neked milyen az identitásod?” Alkotmányos.” “Ne hülyülj, az a költség!” “Ja? Mindig összekeverem a kettőt”.

(Az Alkotmánybíróság)“Kimondta, hogy amennyiben az Unió intézményei nem gyakorolják hatékonyan a megosztott hatásköröket, a magyar hatóságok gyakorolhatják azokat…”

És egyben a hatékonyság eldöntése is nemzeti hatáskör. A hatáskör pedig én vagyok. L”hatáscoer, c’est moi”. Naná.

“.. a migráció és az emberi méltóság kapcsolata az őslakosok szempontjából is vizsgálandó.”

Bennem kérdés kavarog: hol vannak az avarok?

“Ma már csak egyének léteznek, akik tulajdonságok nélküli emberek: élhetnek bárhol, beszélhetnek bármilyen nyelven, imádkozhatnak bármilyen istenhez.”

Pedig az volna jó, ha nem egyének léteznének, hanem egységbe forrva, mögöttem, kinyalnák a se.ggem. Ja, és hozzám imádkoznának, pénzeket a perselyembe kéretik.

“…alapjogi értelemben ma az európaiaknak nincs joguk hazájukhoz, nyelvükhöz, kultúrájukhoz, családjukhoz és Istenükhöz.”

Mondj egy európai istent. Görög-római és Wotan már nem játszik. Ja, és majd szólunk a nejünknek, hogy nincs hozzájuk jogunk keresünk egy másikat, ahhoz hátha. Kicsi az esély, de meg kell próbálni. Akár többször is. Bátraké az alapjog.

“Az Alkotmánybíróság határozata …A feje tetejéről a talpára állítja vissza az emberi jogok rendszerét”.

Te, az a Hegel! És Marx mondta. Igaz, ő csak egy életművet írt az emberi jogokról. A Lenintől nincs valami?

“Haza csak ott van, hol jog is van”.

Nicsak. Itt az egész tizenkilencedik század. Tyúkanyó kend.

“Az Alkotmánybíróság szerint pedig a magyaroknak joguk van saját hazájukhoz.”

Teszem azt, a kokinkínaiaknak is. Ruszkik, haza!

Forrás

Ha beleolvasna az Orbán-dolgozatba, itt teheti.

Kapcsolódó

szamizdat

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.