Kerítésen innenKiemelt hírek

Szegény kis Pesti TV panaszai: “két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait…”

Levél Orbán Viktor miniszterelnök-közszolgának egyik főnökétől!

Felülvizsgálta a Pesti TV költéseit a tulajdonos, ezért átszervezi a műsorgyártást – írja a Media1.hu. A lap emlékeztet, hogy a vizsgálatot még júliusban kezdeményezte a tévét működtető Progress Media Hungary Kft. társtulajdonosa, az Orbán-kormányhoz közeli médiavilág egyik kulcsszereplője, Vaszily Miklós – tudósított a HVG augusztusban.

Nyomják Krahács helyett a Pesti TV-t? De kik?

“Két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong….”

-jelent meg a PS-en.

Az Insider Média- és a Gerillapress kiadók közleményt adtak ki:

“Mint a PestiSrácok.hu és a Pesti TV szerkesztőségét működtető cégek ügyvezetői és tulajdonosai jogi felelősségünk tudatában nyilatkozunk, hogy

Pesti TV gyártási feladatainak átszervezése-átvétele folyamán és azt megelőzően a Pesti TV kiadója, a Progress Media Hungary Kft. nem folytatott vizsgálatot, elszámoltatást cégünknél (a minden hónapban esedékes, minden kifizetésre kiterjedő beszámolókon túl), az átadás-átvételi folyamat során semmilyen kifogásolható tevékenységet, kifizetést nem találtak és nem jeleztek felénk.

A baloldali médiában napvilágot látott, ezzel ellentétes, sokszor szürreális állítások rosszindulatú és alaptalan rágalmak, melyek leírásáért minden esetben elégtételt veszünk. Az ilyen hazugságok terjesztőit pedig mélyen elítéljük.

Az Insider Media Kft. szeptembertől mindössze 15,3 millió forintért tett ajánlatot a Pesti TV havi 180 órányi tartalmának elkészítésére, a forgatott riportok és stúdióműsorok óránkénti 80 ezer forintos megbízási díja a szakmában példátlanul alacsonynak számít.

Huth Gergely és Szenvedi Zoltán”

Jurák Kata közösségi oldalán tudatta…

“Belviták, emberi gyarlóságok és becsvágyak miatt sok értékes tett és törekvés hullott a padlóra az elmúlt években. Nem hagyhatjuk, hogy a Pesti TV és a PestiSrácok.hu közös szerkesztősége is erre a sorsa jusson! Ébredjenek, akiknek ez a hivatásuk és álljanak mellénk, akiknek fontos a létezésünk!

A Pesti TV és a PestiSrácok.hu szerkesztősége nevében: Huth Gergely, Szenvedi Zoltán, Szarvas Szilveszter, Stefka István, Jurák Kata, Jeszenszky Zsolt, Bálint Botond, Ábrahám Róbert, Szalai Szilárd, Ambrózy Áron, Bokor Gábor, Dezse Balázs, Zelenka Dóra, Bohár Tünde, Lakatos-Szabó Fruzsina, Varga Ádám, Füssy Angéla, Csizmadia Tamás, Kroó Zita. Vésey Kovács László, Ferkó Dániel, Mező Gábor, Szabó Gergő, Pilhál Tamás, Miklósvölgyi Lilla, Pámer Dávid”

Erre gondolt a szerző…?

A Pesti TV műsorait eddig Huth Gergely, a Pesti Srácok – szolgálataiért a napokban lovagkereszttel honorált – főszerkesztőjéhez és Szenvedi Zoltánhoz köthető Gerilla Press Kft. gyártotta, de gyártási feladatot szeptember 1-től az IKO Holdinghoz tartozó IKO Broadcast Centrum Kft. végzi.

A váltásra a gyártási folyamatok optimalizálása miatt volt szükség

– idézte Kovács Gergelyt, a IKO Broadcast ügyvezetőjét a Media1.hu. Kovács szerint a cég csak a műsorgyártó technikai stábot veszi át, de a műsorvezetőket és szerkesztőket nem, ezek továbbra is Huthék cégénél maradnak, és továbbra is ők felelnek a tartalomért, vagyis a műsor marad a régi. A lap emlékeztet, hogy a

Pesti TV nézettsége egyelőre alacsony, a cég jelentős veszteséget halmozott fel, és előfordult, hogy a Gerilla Press nem utalta időben a fizetéseket, holott még gyűjtés is indítottak a fennmaradásért.

A független-objektív tévécsatorna….

Szeptember 14-én indult a Pesti TV. Nem kis hátszelet tudhat maga mögött, hiszen a Digi-n kívül az összes szolgáltatónál bekerült az alapcsomagba, ami azt jelenti, hogy ingyenesen nézhető kerítésen belül bárhol.

Egyszerű megtalálni, mint a faék….

Az új televíziós csatorna egy sima digitális antennával az egész országban fogható lesz”

– mesélt a Pesti TV indulásának körülményeiről Huth Gergely, hozzátéve, hogy

a műsorok képernyőre kerülésük után röviddel online visszanézhetőek lesznek

-írta 2020 szeptemberében az Origo. Az új jobboldali-kormánypárti csatornát a Pesti Srácok és az Indamédia tulajdonosa, Vaszily Miklós közösen hozta létre, a nézőknek könyörtelenséget ígértek.

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szegény kis Pesti TV panaszai: "lét hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait..."
illusztráció: V.K.

Comments (1)

 1. Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat 2021.09.13. nepszava.hu
  Kb. 150 embernek kell mennie – írj a New York Times.
  “szegény” GYURIBÁCSI.
  BEZZEG….a szünet ellenére az idén többet költenek…a menekültekre, mint tavaly.
  HJA KÉREM a Kalergi terv:
  “Richard von Coudenhove-Kalergi először 1925-ben publikált elméletéből táplálkozik (Praktischer Idealismus, Paneuropa Verlag, Wien–Leipzig, 1925.). A teóriája szerint Európa nemzeti államait fel kell számolni, a határokat meg kell szüntetni. Továbbá arab, észak-afrikai és ázsiai néptömegek betelepítésével mélyreható népkeveredést kell elő­idézni, amelynek eredménye egy új embertípus lesz.”

Szólj hozzá!