Sorting by

×

Szellemi Honvédő díjakat adott át a “felbecsülhetetlen érdemeket szerzett”CÖF-CÖKA

Szellemi Honvédő díjakat adott át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Budapesten pénteken.

A “szellemi honvédők” és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) ünnepi találkozóján Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke azt mondta, hogy bajtársként érkezett.

A magyar múltnak sajnos megkerülhetetlen öröksége az a “vajúdás”, amely az istentagadó és az istenhívő, a birodalmi internacionalizmus és a nemzeti értékrend képviselői között zajlik évszázadok óta

– hangoztatta Kövér László, rámutatva arra is, bár a történelmi korok, a díszletek változnak, a bajvívás kényszere marad.

A középkorban a bajvívásnak még voltak szabályai, de a modern világban már az a szabály, hogy nincs szabály

– jegyezte meg. A házelnök szerint

magyar létmóddá változott a szellemi polgárháború.

A jövő nemzedékeit nem lehet megóvni,

csak felkészíteni a küzdelemre – tette hozzá. Kövér László azt mondta:

az egész világban zajló harc tétje, hogy az emberek meg tudják-e őrizni otthonukként az államukat, vagy “szellemi és politikai hajléktalanokká” válnak a saját szülőföldjükön.
A magyarok most úgy érzik, hogy olyan dolgok történnek a kontinensen, amilyeneket ők már megéltek. Ők ugyanis már megtanulhatták, hogy milyen következményekkel járnak az idegen gazdasági megszállási törekvések, vagy éppen a “szellemi gyarmatosítási kísérletek” – jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Magyarországot tíz éve mély politikai, gazdasági és morális válság sújtotta. A posztkommunista hatalomgyakorlás során a rendőrség által elkövetett véres utcai erőszak a Kádár-rendszert idézte, a “devizás uzsoracsapda” családok százezreit juttatta a tönk szélére – mondta.

Azonban 2010-ben a magyar nemzet tagjai, a választópolgárok felébredtek,

és az elmúlt kilenc évben csodát tettek. Ebben

felbecsülhetetlen szerepet játszott a CÖF, amely megerősítette az emberek hitét az alázat, a felelősség, a hazaszeretet fontosságában

– fogalmazott Kövér László.

Százezres lélekszámú Békemenetek mutatták fel a népakaratot,

és sokan személyesen tapasztalhatták meg elődeik igazságát arról, hogy magyar és lengyel két jó barát – mondta.

“Politikai közösségünk, a Fidesz-KDNP szövetségének nevében köszönöm” mindazt, amit a CÖF a magyar demokrácia érdekében tett

– hangoztatta. Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke elmondta, hogy CÖF-CÖKA tízéves múltra tekint vissza. Közösségük az összetartozást, a kölcsönös bizalmat testesíti meg.

A keresztényi szabadság megőrzése az európai civilizáció szent kötelessége. A határokat meg kell védeni a migránsoktól, ugyanakkor szolidaritást kell vállalni a rászorulókkal

– jelentette ki Csizmadia László. Fricz Tamás politológus, a CÖKA kuratóriumi tagja szintén úgy vélekedett, hogy a 21. században egy új törésvonal hasítja ketté a világot. Az egyik oldalon a globalisták állnak, míg a másikon a nemzeti szuverenitás hívei.

A 2022-es parlamenti választás nem csupán a bal- és a jobboldal küzdelmét hozza majd el, hanem a globalistákét és a szuverenistákét.

A legnagyobb ellenfelük nem a DK vagy az MSZP lesz, hanem a Momentum Mozgalom,

amely egyértelműen globalista és kozmopolita párt – jelentette ki. A küzdelem megnyerhető, ehhez azonban újra a fiatalok felé kell fordulniuk, a mai kor kommunikációs eszközeit felhasználva – vélekedett Fricz Tamás.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára azt mondta:

az a jó civil, aki értéket és közösséget teremt, a CÖF-CÖKA pedig ezen elvek mentén működik.

Brüsszelnek azt üzente, hogy Magyarországon él és virul a civil szféra.

Szellemi Honvédő díjat vehetett át két médiaszakember,

  • Földi-Kovács Andrea,
  • Németh Miklós Attila,
  • Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, valamint Petán Péter, a Magyar Hírlap főszerkesztője.

Emléklapot kapott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.