Szijjártóék újra "bekérettek", most éppen a német ügyvivőt - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártóék újra “bekérettek”, most éppen a német ügyvivőt

A történet egyszerű: egy német magáncég úgy döntött, hogy megválik egy alkalmazottjától, mert az illető magánvéleménye nem kompatibilis a cég filozófiájával. Nincs ebben több, hiába habosítja az Orbán-kormány.

Hirdetés

A külügyminisztérium közleménye szerint Németországnak és Magyarországnak is rossz tapasztalata van a véleményterrorról.

Megvannak ütközve

A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy

„Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt”.

Mit keres a magyar kormány egy német magáncég “spájzában”?

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket”

– olvasható a közleményben.

Nem biztos, hogy kölcsönös a partnerség…..

Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az

őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”.

Aki nem hallott volna róla…..

Petry Zsolt kapusedzőtől kedden azonnali hatállyal megvált a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC azután, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjúban kritizálta Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusát, amiért kiállt a szivárványcsaládok mellett, a bevándorlást pedig úgy írta le, mint az okot, amely miatt bűnözők lepték el Európát.

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy nem tudtak az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntöttek. Hozzátették,

elégedettek Petry munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

Forrás

 

német

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szijjártóék újra “bekérettek”, most éppen a német ügyvivőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.