Tarjányi Péter: az orgia másnapján a magyar kormánynak is tudnia kellett Szájerről

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az ATV Híradónak azt mondta: hamarosan pontosan rekonstruálhatóvá válik az ügy.

A nemzetközi protokoll szerint már a brüsszeli orgia után este, de legkésőbb másnap reggelig mindenki értesült mindenről: mind a belga kormányzat, mind a magyar kormányzat információkat kapott a történtekről.

– mondta az ATV Híradónak Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő szerint

a tettenérést követően először a belga belügyminisztériumot kell értesítenie a brüsszeli rendőrségnek, ők rövid időn belül jelezhették a magyar nagykövetségnek, ahonnan perceken belül eljuthatott a drogparty híre a magyar kormány tisztségviselőihez.

Ez az ügy nagyon pontosan rekonstruálható lesz

“Rendőrségi jelentések vannak, ügyészségi vizsgálat, tanúkihallgatások, ezt a magyar szervek, az ügyészég és a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is megismerheti majd. Ez az ügy nagyon pontosan rekonstruálható lesz. Pontosan fogjuk tudni, mi történt a Szájer-ügyben

– mondta híradónknak Tarjányi Péter.

Forrás

figyu

2 hozzászólás

 • 2020.12.02 - 22:08
  Közvetlen hivatkozás

  Nem ertek a diplomaciai mentelmi joghoz, de van egy olyan erzesem, hogy szajer azert forszirozta a belga rendoroknel az azonnali drogtesztet, mert tudta – jogaszember leven – , hogy azt egy sima belga rendor nem vegezheti el nala, a belga rendor nem vizsgalodhat egy mentelmi joggal rendelkezo diplomata ellen. Tehat akar volt drog szajerban, akar nem – ezt a belga rendorseg ott helyben nem bizonyithatta! Felek, hogy ennek a tesztnek a minden ketseget kizaro eredmenyenek hianyaban el fogja bagatellizalni poltpetya, mint ahogy minden ilyen esetben ezt teszi! Nem hiszem, hogyha szajer teljesen “tiszta” volt, akkor elszokott volna-e az ereszcsatornan – hiszen ezt jozan esszel nem tehette volna meg – azonnal lathato lett volna, hogy ez nem egy meltanyos helyzet. Tovabba sok kerdes: ha nem hivtak meg, de megis elment, KITOL tudott errol, ki vitte oda? Miert nem voltak nala az iratai – akar itthon, akar kulfoldon buntetendo dolog, ha valaki nem tudja igazolni a szemelyazonossagat egy hivatalos szerv fele (itt a belga rendorseg). Ez alapkovetelmeny – vajon mitol volt olyan naiv, hogy azt hitte, ezzel a fejjel, Brusszel kellos kozepen senki nem fogja megismerni ot? Ki volt a masik ket diplomata? Miert csak szajerbol csinaltak balhet? Milyen buntetest kaphat a buliszervezo? Aki raadasul nem is tagadta a buli szervezeset es a buli specialis celjat?

  Válasz
 • 2020.12.29 - 08:02
  Közvetlen hivatkozás

  Megdöbbentő és méltatlan egy EP képviselőtől, aki a hazáját hivatott szolgálni!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük