Kerítésen innen

Visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába?

Visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába?

Levelet kaptak a tankerületek a Belügyminisztériumtól, amelyben arra utasították őket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét. Az intézményeknek számba kell venniük, hogy van-e alkalmas helyiség fatüzelésű kazán beszerelésére, van-e alkalmas kémény, és ha nincs, hogyan kell kiépíteni azt. Ne feledjük, az évszám: 2022!

A Klebelsberg Központ nem cáfolta, hogy a tankerületek kaptak ilyen levelet. Hozzátették: a tankerületi köznevelési intézmények már korábban közbeszerzés során beszerezték a gázt és az elektromos áramot, ezért szerződéseik lejártáig a szerződésekben szereplő árakon kapják mindkettőt.

„Az árak esetleges változásával kapcsolatban csak akkor lesz információnk, ha elindulnak majd az új beszerzési eljárások, és megérkeznek az árajánlatok. A kormány eddig is és ezután is biztosítja a köznevelési rendszer működését, ennek része a tankerületi központok rezsiköltségeinek kompenzálása is”

A jó öreg szénszünet mintájára gázszünet?

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás elképedt az ötleten.

Az átalakítás értelmetlen, és nagyon költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz.

Szerinte így visszatérünk a Kincskereső Kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ tagjaiban felmerült a gyanú, hogy

a Belügyminisztérium azért tarthatta még vissza eddig a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány korábbi energiaügyi helyettes államtitkára szerint a fával való tüzelésre való átállás nem csak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása.

A tűzifa már most hiánycikknek számít, a fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz….

“Ne vágj ki minden fát….”

Miért az iskolákon akar a kormány spórolni először, illetve ha ekkora a gázhiány, miért adott el Magyarország Szerbiának 500 millió köbméter gázt?

Többek között ezeket kérdezte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő:

Az iskolákat fatüzelésű kályhákra akarja átállítani a belügyminiszter?? A mellékelt dokumentum szerint igen, de ez annyira durva lenne, hogy még én is kételkedem benne. Aki a mellékelt “ titkosított” levél részletet elküldte anonim módon, több részletet nem akar/nem tud megosztani, a minisztérium meg ugye nekem nem válaszolna, hiszen kedden hoztak olyan törvényt direkt nekem, hogy az eskütételig nem kérdezhetek semmit…(nem mintha korábban válaszoltak volna) Arra kérem Önöket, ha Önök is kaptak hasonló levelet, jelezzék felém. Csak remélni tudom , hogy ez csak egy vicc…..

Friss Híreink

About Author

Comments (3)

  1. […] Visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol maj… […]

  2. […] Ezek szerint akkora a baj, hogy az Államkincstárban már számolja, hány kocka WC-papírt használnak az alkalmazottak! Ha nem tudnám, hogy megbízható a forrás, ugyanúgy nehezen hinném el a levél valódiságát, mint az iskolák fatüzelésű kályháinál. […]

  3. […] Visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az… […]

Szólj hozzá!