Sorting by

×

“A fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett…” – Egy vonatvezető segélykiáltása 2022 Magyarországán

Az alábbi történet 2022-ben esett meg Magyarországon, Örbottyán állomás közelében. Történt mindez abban az országban, ahol szóban a család és a gyerekek megvédése az elsődleges kormányprogram. Lényegesen egyszerűbb dolog “megvédeni” a “jövőnk zálogát” olyan “ellenséggel” szemben, aki nem támadja őket, így tuti a győzelem, amit jól lehet kommunikálni. És mi más számítana….?!

A 71-es Veresegyház-Vác vasútvonal közösségi oldalon jelent meg egy vonatvezető bejegyzése és egyben segélykiáltása egy ismeretlen fiúért – és persze a sorstársaiért

“17.25-kor Őrbottyán állomás után (Vác irányában) a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot.

A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt.

Miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt.

Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy ha felismerik a személyleírás alapján a srácot, foglalkozzak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet. Sajnos ott, akkor, abban a lelkiállapotban erre én nem voltam alkalmas.

Tisztelettel,
A vonat vezetője”

Az eset nem egyedi – sajnos

Az okok különböznek, de a lényeg ugyanaz: rengeteg gyerek érzi magát egyedül, kirekesztettnek, megbélyegzettnek és nincs se tanár, se szülő, akinek lenne ideje, energiája, tudása, figyelme arra, hogy észre vegye: baj van, segítség kell. Néha elég pár jó szó, amiből megérti, megérzi a magányos, elkeseredett kissrác, hogy ami vele történik, nem az Ő hibája, nem végzetes elrendelés, hanem leküzdendő akadály, amin képess úrrá lenni. A kormánypropaganda átmosta az arra hajlamosak agyát és ennek megfelelően gyűlölnek, kirekesztenek és eszükbe sem jut, hogy egyik pillanatról a másikra Ők is célponttá válhatnak, ha a politikai érdek szélkakasa “rosszat fordul”.

Egy vallásos családból jövő 15 éves serdülő fiú egyszer elkezdi érezni a testében, tapasztalni az álmai valóságának mélyén, amelyet már nem ő irányít, hiszen ébren gondolni sem merne ilyesmire, hogy ő bizony nem a lányokhoz vonzódik, hanem a fiúkhoz. Úgy érzi, hogy csak beléjük tudna szerelmes lenni, csak az ő közelségük vonzza testileg is. Majd mindezt elmondja a hívő édesanyjának, aki rettenetesen megijed. Mivel konzervatív vagy még inkább fundamentalista módon hívő, rögtön az ördög művére kezd gyanakodni. És eszébe jut, hogy a gyermeke a „bűne” miatt a kénköves pokolban fog sínylődni az örökkévalósig. De mivel szereti őt, azért mégis tenni akar egy próbát, elviszi őt egy pszichológushoz annak reményében, hátha az helyre tudja hozni.

Meg tudja szerelni az elromlott gyermeket

A fiú el is mesél mindent a pszichológusnak, aki jól tudja, hogy a homoszexualitás nem betegség, hanem az emberi szeretetképesség egyik variánsa. És ezt szeretné is elmondani a fiúnak, szeretné megnyugtatni őt, hogy nincsen vele az ég világon semmi baj. És ha megtanulja magát elfogadni, akkor meg fog szabadulni az önvádtól, a szégyentől és még a gyakran fellépő öngyilkossági gondolataitól is. Hiszen nem azért jut eszébe olyan sokszor, hogy el akarja dobni az életét, mert meleg, hanem azért, mert képtelen szeretni önmagát olyannak, amilyen.

Igen ám, csakhogy a jó szándékú és lelkiismeretes pszichológus nem mondhatja el ezt a gyermeknek, mert a megvezetett magyar emberek megszavazták az ún. „gyerekvédelmi népszavazás” kapcsán, hogy 18 éves kor alatt nem lehet egy serdülővel a szexuális orientáció kérdéseiről beszélni, mert az LMBT-propagandának minősül. Ezért csak annyit tud neki mondani, hogy sajnos csak 3 év múlva tud segíteni rajta, jöjjön akkor vissza.

Csakhogy a fiú nem bír egyedül megbirkózni a melegsége miatt érzett öngyűlölettel…..

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.