Hadházy Ákos: az egészségügy nem úgy omlik össze, mint az elájuló páciens

Akinek valami bajával orvoshoz kellett fordulnia az utóbbi hónapokban, annak nem kell magyarázni, hiszen a saját bőrén tapasztalhatta, hogy csak nagy nehézségek árán, hosszú várakozási idő után jutott el körzeti orvosához, a szakorvosi vizsgálatról, esetleges műtétről nem is beszélve. Az Orbán-Kásler páros ennek ellenére kitartóan ecseteli minden megszólalásában, hogy az egészségügy “állja a sarat”.

Az orvosok, intézményvezetők nem nyilatkozhatnak….

Minden érintett hallgatásra van ítélve, fotót még a beteg sem készíthet az áldatlan állapotokról, kizárólag “név nélkül” szivárog ki valami a valós helyzetről, amit a kormánypropaganda “álhírnek minősítve” letagad.

“A számok nem hazudnak, akármit hadovál Kásler és a miniszterelnök

Az egészségügy már a második hullám alatt összeomlott.”

-írta Hadházy képviselő közösségi oldalán.

“Egy konkrét példa a dunaújvárosi kórházigazgató 90 nap után (!) megküldött válasza arról, hogy már a második hullám alatt harmadával kevesebb beteget tudtak ellátni a szakrendeléseken, mint a járványmentes időszakban.


Az egészségügy nem úgy omlik össze, mint az elájuló páciens, hogy egyik pillanatról a másikra nem tud beteget fogadni

Hanem pont úgy, mint a magyar egészségügy: egyik hónapról a másikra drasztikusan lecsökken az ellátott betegszám. Ami pedig nem mérhető, csak egyéni tragédiákból tudjuk: az ellátások színvonala is drasztikusan lecsökken.

Kásleren és Orbánon kívül mindenkinek nyilvánvaló: a szakrendeléseken, egynapos sebészeteken és rendes műtéteken ellátott esetszám nem azért esett vissza töredékére, mert eltűntek a betegek. Hanem mert eltűntek az orvosok és az ápolók járványosztályokra (és az erőltetett átalakítás miatt részben a kórházakon kívülre, a magánszektorba).

Ez maga az összeomlás, amit felelős kormányzással el lehetett volna kerülni

Persze amíg Orbán ilyen szervilis, talpnyaló kórházigazgatókkal veszi körül magát, addig könnyen hazudoznak arról, hogy minden rendben van. Mészáros Lajos doktornak is volt képe kivárni a 90 napot a válaszadásra egy olyan kérdésben, amelyiknek a megválaszolásához három gombnyomásra volt szüksége a számítógépen.”

Kunetz doktor közösségi oldalán adott hírt…

“Tegnap este gyakorlatilag megszűnt a sürgősségi betegellátás a Tatabányai Szent Borbála Kórházban. Ez az intézmény az, amely nem tudja kifizetni azoknak a dolgozóknak a járandóságát, akik március elején az új jogállási törvényt nem írták alá, így munkaviszonyuk megszűnt.

Sajnos ez a kórház a jelek szerint csődben van, és olyan humánerőforrás hiánnyal küszködik, amely miatt a kórházfunkcióját is elveszítette

Továbbra sem lehet sem a lakosságnak, sem a szakmának releváns információja arról, hogy mi a valós helyzet a kórházainkban, mennyire leterheltek ezek az intézmények.

Ezért, minden olyan képet, amit megkapok a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával meg fogok jelentetni. Biztonságosan a rontgenblog@protonmail.com címre tudtok fényképeket dokumentumokat küldeni. Mint ismeretes ezen felvételek képek, és videók készítése – még a COVID előtti időkből keletkezett – NAIH és Ombudsmani állásfoglalás szerint is teljesen legális, sőt ezek tiltása alkotmányellenes. Hiszen az kifejezetten közérdek, hogy tudjunk arról, hogy mi folyik a kórházakban, persze a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával. Erről egyébként itt írtam: https://rontgen.444.hu/…/a-nemregen-allamositott… Küldjetek képeket, videókat!”

 

egeszsegugy

One thought on “Hadházy Ákos: az egészségügy nem úgy omlik össze, mint az elájuló páciens

  • El kell zavarni végre ezt a mocskos népirtó bandát, hazudnak, csalnak, lopnak, minden a béka feneke alatt van, de most sem ismerik el a hibájukat.csak magukat fényezik és ők a legjobban teljesitők az EU ban,, látszik is a sok halott számán, de az nem is fontos, a sok fidesz birka elhisz mindent de nem is csoda alacsony IQ szinttel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük