Balog miniszter tudja, de nem mondja – a milliós nyugdíjak titka

A kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek – például a járulékplafon eltörlésének – köszönhetően, rohamosan nő a régi és az új nyugdíjak közötti különbség, ma már egyre többen kapnak akár több millió forintos ellátást.

A nagy titok

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője „Mennyien kapnak a milliós nyugdíjat? Miként változott a legmagasabb nyugdíjban részesülők létszáma az elmúlt években?” címmel írásbeli kérdést nyújtott be, Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez.

A szoci képviselő, többek között az alábbi kérdéseire várt választ:

  • Miként változott 2013-óta az egyes években, az 500 ezer és 1 millió forint közötti nyugellátások száma?
  • Miként változott 2013-óta az egyes években az 1 millió és 2 millió forint közötti nyugellátások száma?

A képviselő az adatokat megyénként és országosan is kérte.

Korózs Lajos kérdésére – ahogy már megszokhattuk – Rétvári Bence, a tárca államtitkára “válaszolt”. Az irományból megtudhattuk, hogy szerinte a nyugdíjasok a szocialisták kormányzása alatt, nem sok jóra számíthattak.

Bezzeg a Fidesz–KDNP uralma alatt büszkélkedik Rétvéri:

“Az átlag magyar nyugdíj havi 123 ezer forint körül alakul. A magyar nyugdíjasoknak általában a nyugdíjak értéke, a rezsi, az élelmiszer a gyógyszerárak és a családjuk biztonsága, boldogulása és az a fontos, hogy megbecsüljék őket.”

/szerk.: hogy érzékeljék a kedves olvasók, hogy mire is oly’ büszke a fideszes titán, jelezzük: ezt a „ magas” összeget a nemzet gázszerelője, a miniszterelnök cimborája, valamivel több mint FÉL perc alatt megkeresi!/

Ráadásul az átlag igencsak torzít, elfedi a tényleges helyzetet. Ugyanis a magyar nyugdíjasok több mint fele 100 ezer forint alatti nyugdíjat kap, sok tízezren vannak, akik nyugdíja még az ötvenezer forintot sem éri el. A minimál nyugdíj összege egy évtizede megalázóan alacsony, 28 500 forint.

A államtitkár szerint:

“Magyarország esetében a nyugdíjaknál kisebbek a jövedelemkülönbségek, mint az aktív korúaknál.” /…/ “Ebből is látszik, hogy a magyar nyugdíjrendszernek fontos szerepe van az időskori jövedelemegyenlőtlenségek csökkentésében és ezt a feladatát úgy látja el, hogy nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét.”

Az MSZP szociálpolitikusa kérdéseire az államtitkár “elfelejtett” válaszolni.

Valami miatt titkos adatnak számít, hány nyugdíjas kap ma Magyarországon, millió körüli, vagy azt meghaladó nyugellátást. Annyi tudható, hogy a számuk az elmúlt közel öt évben nőtt, a szoci időszakhoz képest.

A kisnyugdíjasok örüljenek annak, hogy milyen szépeket írt Rétvári Bence, legyenek boldogok Orbán könyöradományával, az év végi Erzsébet utalvánnyal. Hogy a nyugdíjuk egyébként az éhenhaláshoz sok, a tisztes megélhetéshez kevés, a Fidesz-kormányt nem érdekli. Hó végén pedig döntsön a nyugdíjas, hogy a gyógyszereire költ, vagy kenyeret vesz magának.

A Gyurcsány-érában jobb volt a nyugdíjas-élet

Egy nyugdíjas nyílt válaszlevele Orbán Viktornak: Ön és kormánya csak veszélyt hoz ránk

Egy hozzászólás itt: “Balog miniszter tudja, de nem mondja – a milliós nyugdíjak titka

  • 2018.02.10 - 14:00
    Közvetlen hivatkozás

    120 ezer 340 ezer kozotti nyugdijat15 40 ev beszamitassal.alatta felette semmi nem számit.aki többet akar az a nettobol tegyen félre.iskola fizetos vagy nem fizetös alapu e alapjan a legkisebb minimálber 1000 vagy 1200 ft.szakmunkasbér 1300-1500 ill-1500-2000ft között.100% tb.ado csak egy es 0-90% között a cegeknek személyreszabva.a lakossagnak 5 ezer havonta fejenként.aki munkanélkuli 90 ezer ft 21 éves kortól.nyugdij egysegesen 67 éves kortól.korkedvezmény nincs.egylépcsos 150 kozpontu kozigazgatas.5-5 ezer katona max.foallasban.a tobbi helyben kiképzett lakossag.2-2 ezer jarasszerusegenként -a 150 helyen-kiképezve.fegyver ezeknek kiosztva.ez novekvo létszam lehetfeltetel a fuggetlen forint es kamat tözsde nato nyet.hajra europa.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük