Búcsú a fegyveremtől, avagy koronapuccs a koronavírus árnyékában

Miközben egy fideszes államtitkár rokona maszkokkal és fertőtlenítőszerrel nyerészkedik, Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek koronavírus elleni védekezésre. Azon a napon történik mindez, amikor 32 éves a Fidesz.

2020. március 30-án…..

És azon a jeles napon, amikor Orbán, ez a múlt századból ittfelejtett pártvezér-politikus megszavaztatja magának 133 megfélemlített “bátor” emberrel a parlamentnélküli teljhatalmat. Az Európai Unió tagállamában történik mindez. Koronapuccs a koronavírus árnyékában.

Közben az elátkozott globális háttérhatalmak

(a Google, a Facebook stb.) hálózatok milliárdjait tartják fenn azért, hogy más országok információs struktúrái mellett a magyar NER oktatási és egészségügyi rendszere se omoljon össze, a tanárok és a diákok például hetek óta classroomokon meg más csavarosan trükkös üzenőfelületeken tartják egymással a kapcsolatot, mondhatnánk, hogy olykor le is terhelik nem éppen korszerű ötleteikkel a rendszert, de szerencsére nem tudják megingatni. Mert a Google-nak a jelek szerint több szervere és világmegújító terve van, mint Orbánnak, és jóval messzebbre is ellát, ha ennyire biztosan áll a lábán. Ha most nem lenne internetünk, csak a nyálmédiából tájékozódhatnánk, és akkor megnézhetnénk magunkat. Ennek ismeretében eléggé fura, hogy más országok parlamentjei meg tudják a törvényhozást oldani online: naná, hogy ez a mienk nem.

Most viszont attól kell tartanunk,

hogy a rendkívüli állapotban ezeket a globális nagy rendszereket is szeretné ez a mi főkarmelitánk szabályozni, ellenőrizni, korlátozni, kiiktatni stb. Aminek lényege, hogy ne mondhassuk el, amit el akarunk mondani vagy le akarunk írni. Ezért is történik ma az, ami történik. Láthattuk az elmúlt hetekben, hogy Orbánnak minden lehetősége megvolt a rendkívüli intézkedésekre, neki most mégis sokkal több kell.

Két század áll egymással szemben,

de itt ne valami katonai jellegű összecsapásra gondoljunk. A formálódó, infotechnológiai rendszerek által működtetett 21. század búcsúzik a korszerűtlen huszadiktól, amelyben nyakig merülve toporog a felhatalmazási törvényével Orbán, aki egy darabig még továbbrohasztja körülöttünk az időt. Aztán majd nem lesz. Hogy mibe kerül ez nekünk, nem tudhatjuk előre. Trallala.

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Búcsú a fegyveremtől, avagy koronapuccs a koronavírus árnyékában

  • Avatar
    2020.03.30 - 14:15
    Közvetlen hivatkozás

    Amíg megtehetem azzal kell kezdenem, O1F valóban agyalágyult a régi önmagának, – persze akkor is HAZUG volt- hátat fordított. Az úgymond nép már nem érdekli őt, SŐT, tovább lépek, a lényeg, ha lehet, haljon meg minél több, mert nem kell majd nyögdíjat fizetni és ,jobban düböröghet’ ez a NEM magyar gazdaság. Végezetül, bár reggelig sorolhatnám az ehhez hasonlókat, van 1 érzésem, ebből HATALMAS balhé lesz és mindez országon belül, de kérdem, ez kinek hiányzik, neki?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük