Connect with us

Kék fény

Enyhítették az apagyilkos büntetését

rabszolga
Megosztás

Az életfogytiglanról 18 év fegyházra mérsékelte az apját megfojtó apagyilkos férfi büntetését szerdán kihirdetett, jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla – tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t.

Különös kegyetlenséggel

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, a férfit első fokon különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a Miskolci Törvényszék. A másodfokú bíróság helyesbítette a bűncselekmény minősítését: a különös kegyetlenséggel elkövetési mód megállapítását mellőzte, ez a kiszabott büntetés enyhítéséhez vezetett.
A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – tette hozzá.

Így történt a gyilkosság

Az első fokon megállapított tényállás szerint a sértett egy lakásban élt fiával és annak élettársával. 2021 márciusában egy délután a vádlott az édesapját egy tolókocsiban tolva sétált az utcán, amikor összetalálkoztak egy társasággal; italoztak, beszélgettek, majd a férfi bevásárolt, készpénzt vett fel és kiváltotta apja gyógyszereit.
Este a társaság a vádlott lakásában szórakozott tovább, majd a vendégek távoztak. Ekkor apa és fia kettesben maradt, a vádlott élettársa nem volt otthon. A férfi levetkőztette édesapját, betette a fürdőkádba, majd befogta a száját és az orrát, és addig szorította, amíg a sértett megfulladt.
A terhelt ezt követően átkiabált a szomszéd társasházba, segítséget kérve – ismertette a szóvivő.

Ezeket olvasta már?

apagyilkos,

Szerző