Fred, a nembináris bölény hozta ki a sodrából a Magyar Nemzetet – A független(nek nem mondható) médiahatóság lepattintotta őket

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsához fordult a Magyar Nemzet, mert egy nembináris karakter -maga Fred-  is szerepel a Ridley Jones című, óvodásoknak készült animációs sorozatban, ami a Netflixen fut – írja a Media1.

A cikk szerint Fred, a bölény az első nembináris karakter egy olyan sorozatban, amely korhatár-besorolás nélkül megtekinthető. Rajta kívül egy olyan szereplő is van a mesében, akinek két édesapja van.

Erről beszélnek, Nyuszó-muszó….!

Stop Fred?

A nembináris nemi identitás (angolul: non-binary, röviden enby) gyűjtőfogalom a transznemű spektrum olyan nemi identitásaira, amelyek nem kizárólag férfi vagy női identitások, azaz ezen a kétpólusú (bináris) felosztáson kívül esnek.

Az NMHH azt válaszából kiderült, hogy nem tudják megállítani Fredet, mert a médiahatóság csak a magyar joghatóság alá tartozó ügyekben tud eljárni, a Netflix székhelye pedig Hollandiában van, ezért nem vonatkozik rá a magyar médiatörvény.

A rettegett LMBTQ érzékenyítés egyébként ezzel a párbeszéddel zajlik a sorozatban:

  • Fred különben lány vagy fiú?
  • Fogalmam sincs, ő simán csak Fred.
  • Oké!

Forrás

Érdekes, ez nem zavarja a MN-tet?

Kapcsolódó

Fred, a nembináris bölény hozta ki a sodrából a Magyar Nemzetet - A független(nek nem mondható) médiahatóság lepattintotta őket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest