Kisnyugdíjasunk -aki most tényleg nagyon zabos- nyílt levele a “feledékeny” Orbán Viktornak

Egy ország miniszterelnöke -Ön, Orbán Viktor- ne legyen feledékeny, különösen akkor, amikor több millió honfitársát alázza meg! Ön ezt tette, amikor elfelejtette, vagy mondjuk úgy, áttolta Gulyás Gergelyre a bejelentést, hogy az árstop érinti a csirkefarhátat is.

Lehet persze beszélgetni arról,

hogy mi értelme van a három hónapos árstopnak, hiszen már

a bejelentés pillanatában megszólaltak a kereskedők, hogy ők bizony áthárítják a veszteségüket a vásárlókra, mert nem tehetnek mást.

Van a tisztességes kereskedő és van a hazug, álszent kormány, élén a miniszterelnökkel. Az egyik képes igazat mondani, a másik a biztos plusz jövedelem tudatában is hazudnak.

Márciusban Ők már minimum 75.000 – 100.00 forintos illetményemelést kapnak. Törvény van rá, amit évek óta megszavaznak maguknak!

A nyugdíjasoknak odadobtak 5% emelést

A dolgozók bérvitája pedig csak most kezdődik.

Nézzük a tényeket!

Az átlag nyugdíjas kapott havi 7.500.- forint nyugdíjemelést. A tavalyi agyonkozmetikázott különböző KSH-kosarak, amiből kivettek már majdnem mindent, 7.5 %-os inflációt jeleztek. 2022 elején egymás után jelentették be a 20-30-40 %-os áremeléseket az élelmiszereknél, a tartós fogyasztási cikkeknél és akkor még nem beszéltünk a többiről. A tavalyi, nem a Fidesz kegyéből adott, hanem az agyonszidott baloldali kormánynak köszönhető juttatás sem fedezte az egész évi infláció okozta veszteséget a nyugdíjasoknál.

Ebben is hazudtak,

mert “saját kegyként” állították be.

De a dolgozók sem jártak jobban, az Ő béremelésük sem fedezte az inflációt.

Ezek után van képük bejelenteni ez a 7 pontos élelmiszer árstopot!?

Az első gondolatom az volt, hogy Ön és a kormánya elfelejtette, milyen egy többgyermekes család étkeztetése. Aztán gyorsan rájöttem, hogy

Önök az elmúlt több, mint 30 évben olyankor voltak már szülők, amikor a fenekük a bársony széket nyomta és nem jelentett kihívást eteni a családot.

Megalázzák az embereket!

Ha nincs elég jövedelmed, mert nem tudtad eladni magad jó áron a munkaerőpiacon, vagy nyugdíjas vagy, ne zabálj csirkemellet, vagy disznó combot, jó lesz Neked a csirkefarhát is. Eddig is a 1.5-es tejet ittad, akkor mindegy Neked, hogy a 2.8-es árát fagyasztjuk be. Ha nincs pénzed otthoni kenyérsütőre, akkor vedd meg a többszáz, vagy ezer forint feletti kenyeret, vagy a már 60 – 100 forint között kínált zsemlét. Volt 70 évvel ezelőtt egy vezetője Magyarországnak, aki képes volt azt mondani, hogy

nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy.

Emlékezzenek, mi lett vele!

Mikor szülő lesz az ember, a gyerekeinek a legszebbet és a legjobbat szeretné megadni mindenből. Igen, egészségesen szeretné táplálni. Csak tudják hölgyeim és uraim, arra a kenyérre kell ám valami gyereknek, melósnak egyaránt: egy kis felvágott, vaj, paprika, nem sorolom….

Értem én….

Önök sohasem dolgoztak. Egyetem után azonnal a politikával keresték a kenyerüket. Köztudott, hogy a parlamentben, meg a Karmelitában sztár honvédségi séfek tömik a maguk gyomrát, már a Gundel sem volt elég jó. Ünnepekkor sincs nagyobb kiadásuk, hiszem még dicsekszenek is azzal, kitől, mit kaptak ajándékba az ünnepi asztalra.

Közben több százezer gyereknek szociálismunkások és jólelkű emberek gyűjtenek tésztára, vagy édességre valót, de így sem jut mindenkinek. És ez csak az ünnepekkor van így! Utána jönnek a szürke mindennapok, amikor jó, ha hetente egyszer jut csirkefarhátból leves az asztalra. Tudják, a mi időnkben elvoltunk egy szelet zsíroskenyérrel, vagy szüleink a hízlaló tésztával tömték tele a gyomrunkat. Nem voltunk kövérek, mert egész nap játszhattunk biztonságban. Igaz, ez a háború után volt… A mai gyerekeknek nem csak az egészséges étel, de a biztonság sem adatik meg.

Milyen világot teremtettek Önök az agyondicsért 12 évükben?

Meddig és mennyi embert aláznak még meg? Ne feledjék, választások jönnek!

Mi sem felejtjük az elmúlt 12 keserű évet!

Remélem, a választás után az Önök asztalára is csak csirkefarhát jut! Nem árt uraim és hölgyeim a fogyókúra Önöknek sem!

Üdvözlettel: egy nagyon mérges kisnyugdíjas

Kapcsolódó

(A fotó illusztráció!)

 

Egy ország miniszterelnöke -Ön, Orbán Viktor- ne legyen feledékeny, különösen akkor, amikor több millió honfitársát alázza meg! Ön ezt tette, amikor elfelejtette, vagy mondjuk úgy, áttolta Gulyás Gergelyre a bejelentést, hogy az árstop érinti a csirkefarhátat is.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük