Connect with us

Tech - Tudomány

Kriptotrendek 2024: hogyan keress több pénzt altcoinokkal?

Kriptotrendek 2024: hogyan keress több pénzt altcoinokkal?
Megosztás

A legtöbb kriptovaluta önmagában is egy értékes eszköz, amely egyszerűen az idő múlásával, növekvő árfolyamának köszönhetően szolgáltat jövedelmet tulajdonosának. A vagyongyarapítás még hatékonyabb módja ugyanakkor a kriptovaluták gyakorlati felhasználása, és most nem a kereskedésről van szó.

A kriptovaluták térnyerését leginkább a fiat valutáknál tapasztalt megnövekedett infláció hajtja, ami világszerte alacsony kamatlábakat eredményez. Az egészséges gazdasággal rendelkező országok évi 2%-os inflációs rátát céloznak meg, azonban makrokihívásokkal teli időszakokban ez jóval magasabb. Ennek tökéletes példája az Egyesült Államok inflációs rátája 2022-ben, mely a COVID-19 járványnak köszönhetően elérte a 8,5%-ot is. A hagyományos befektetők ennek köszönhetően új lehetőségek után kutatnak vagyonuk gyarapítására, a kriptovaluta szektor pedig évről évre egyre többet kínál ezekből. Nézzük meg a legnépszerűbb módszereket, amelyekkel megsokszorozhatjuk a már meglévő digitális eszközállományunkat, és találjuk ki, hol lehet a legjobb kamatokat elcsípni a kriptovalutákon.

A legjobb módszerek kriptovalutáink kamatoztatására

A mai lehetőségek mind a kezdő, mind a tapasztaltabb felhasználók számára megfelelőek, kezdve a megtakarítási számlák ismert hozamától a hozamoptimalizáló algoritmusokig, mely már speciális készségeket igényel, ugyanakkor számottevő nyereséget eredményezhet.

Növekedési számlák

A növekedési számlák kihasználása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kriptovalutáink után kamatot szerezzünk. Hasonlóan működik, mint a hagyományos megtakarítási számla, ahol az ember pénzt helyez el, és megvárja, hogy az adott időszak alatt kamatot termeljen. A kriptovaluták esetében a befektető olyan központosított cégeknek adja át eszközeit, melyek kamatot fizetnek azért, hogy a platformon tartsák kriptovalutáikat. Az ilyen cégek a befolyt kriptovalutákat többféleképpen felhasználhatják, például tovább kölcsönözhetik azt, hogy profitot termeljenek. A kamatlábak a platformtól és a token fajtájától függően változhatnak. Például a YouHodler-en akár évi 8%-nál magasabb kamatot is elérhetünk. Mielőtt elkezdené valaki kriptovalutáit kamatoztatni, elengedhetetlen, hogy felkutassa azokat a tokeneket, melyek erős növekedési potenciállal rendelkeznek, vagy válassza ki a stablecoinokat, hogy elkerülje az esetleges veszteségeket.

Staking

A staking – magyarul: letétbe helyezés – azt jelenti, hogy egy adott hálózat fenntartásához az ember a blokkláncba zárja az eszközeit. A befektetők jutalomban részesülnek a blokkok érvényesítéséért és tranzakciók biztosításáért cserébe. A staking-et támogató blokklánc-hálózatok a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmuson alapszanak, mint például az Ethereum 2.0, a Solana, a Polkadot és társaik.
A „staking” kifejezés ugyanakkor a közelmúltban felértékelődött, mivel egyes platformok jutalmat kínálnak azért, ha egyszerűen náluk zároljuk eszközeinket egy meghatározott időre. Például a blokklánc-alapú Fairspin kaszinó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy napi kamatra tegyenek szert kriptovalutákra, és akár 500%-os hozamot érjenek el, ha natív TFS eszközeiket a Hold to Earn programon belül helyezik el. Az ilyen nagylelkű hozamok megadják a választ arra a kérdésre: „Melyik a legjobb kriptovaluta a kamatszerzésre?”. Teljesen nyilvánvaló, különösen, ami az iGaming tokeneket illeti. Ahogy Ethan, a TFS közösségi menedzsere kijelenti, „a felhasználók választhatnak 8 órás, 1 napos vagy 3 napos letéti idők közül, a jutalom összege a betét nagyságától és a platform általános nyereségétől függ a tartási időszakra vonatkozóan.” A jövedelmező kamattól eltekintve ez a lehetőség kockázatmentes, hiszen a felhasználók akkor is visszakapják letétbe helyezett tokeneiket, ha a platform adott időre elért bevétele nulla. Sőt, a Fairspin egy kiterjesztést is adott az előbbi kampányához, így ez az egyik legjobb módja a kriptovalutákon elérhető kamatszerzésnek.

DeFi és Yield Farming

A decentralizált alkalmazások (dApp-ok) olyan programok, amelyek egyenrangú számítógépes hálózatokon futnak anélkül, hogy egyetlen hatóság is ellenőrizné. Okosszerződéseken alapszanak – előre meghatározott szabályok mentén, melyek önállóan végrehajtásra kerülnek, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. A Yield Farmerek – magyarul: hozamgazdálkodók – szívesen fektetnek be DeFi protokollokba, amelyek likviditást biztosítanak különböző tokenpároknak. A kripovaluták egy bizonyos időre zárolás alá kerülnek, ezzel likviditást szolgáltatva a hitelezéshez, hitelfelvételhez és kereskedésnek. Ennek eredményeként a befektetők a tranzakciós díjak egy részével, vagy más ösztönzőkkel / jutalmakkal részesülnek. A Fairspin a „liquidity pool” koncepciót arra használta, hogy a felhasználók számára egy másik módszert teremtsen a kriptovalutákon elérhető kamatszerzésre – ez a Liquidity Staking. A felhasználók ismét letétbe helyezhetik eszközeiket, hogy megkapják a platform bevételének egy részét. Itt azonban a TFS-t USDT ellen helyezik letétbe a TFS/USDT poolban. Ez az opció lehetővé teszi a határozatlan időre történő lekötést, mely összeg bármikor kivehető.

Legnépszerűbb kriptovaluta-narratívák 2024

Számos tényező befolyásolhatja a kriptovaluták árfolyamát, és a trendekkel való lépéstartás elengedhetetlen a megfelelő befektetési döntések meghozatalához. Nézzünk meg néhányat a legfontosabb narratívák közül, melyek valószínűleg alakítani fogják a piacot idén.

BTC-felemelkedés a felezés közepette

A kriptovaluták körüli zaj egyre erősebbé vált, amikor a Bitcoin átlépte az 50 000 dollárt. A befektetők nemcsak a legnagyobb kriptovaluta iránt mutatnak érdeklődést az áremelkedés közepette, hanem a zöld zónában forgalmazott, vezető kriptovaluták iránt is. Például 2023. február 13-mal az Ethereum natív tokenje, az ETH a 2600 dollárt, míg a Solana SOL tokenje a 113 dollárt lépte át. A Bitcoin árfolyamemelkedése kétségtelenül tükröződik a globális kriptopiac teljes kapitalizációjában, amely az írás pillanatában 2000 milliárd dollár körül mozog. A BTC iránti érdeklődés várhatóan fennmarad, és még magasabbra fog emelkedni a következő hónapokban, ami általában felfűti a kriptovaluták iránti érdeklődést. Ilyen találgatások és előrejelzések születnek a 2024 áprilisában esedékes felezéssel kapcsolatban. A Bitcoin-felezés az infláció megelőzésére szolgál, négyévente megtörténik, felére csökkentve az új blokkok után járó bányászjutalmat. Az esemény hatékonyan lassítja az új Bitcoinok létrejöttét, és a kínálati sokk általában árfolyamemelkedéshez vezet. Egyelőre nem világos, hogy a felezés milyen hatással lesz a piacra. A piaci feszültség azonban nagy valószínűséggel nőni fog, csakúgy, mint a BTC és az iparág iránti érdeklődés általánosságban.

A GameFi is nyomon követi

A GameFi szektor, amely a blokklánc, a játékok és a decentralizált pénzügyek metszéspontjából indult ki, 2024-ben valószínűleg tovább fog növekedni. A növekedést folyamatos az új nyilvános blokkláncok megjelenése, a játékkiadások és a játékosok megfelelő vágya, hogy jelentőségteljesebbé tegyék a szektort, nyereségre tegyenek szert, miközben kedvenc játékaikat élvezik. A legnépszerűbb GameFi tokenek közül érdemes az alábbiakat figyelemmel követni: Immutable X (IMX), Ronin (RON) és Axie Infinity (AXS). Például az IMX a közelmúltban mutatott folyamatos növekedésnek köszönhetően meghaladta a 3 milliárd dolláros piaci kapitalizációt. Az áremelkedés egyik tényezője lehet az a bejelentés, hogy az Immutable zkEVM fő hálózata elindult.

Mémcoinok hullámzása

A mémekből származó, semmilyen gyakorlati haszonnal rendelkező kriptovaluták a ciklusok felkapott narratívái között szerepelhetnek annak ellenére, hogy nagyon ingadozók. A mémcoinok 2023-ban az egyik legforróbb kriptovaluta-narratívát képviselték, valószínűsíthetőleg ez a trend 2024-ben is fennmarad. Az egész a Dogecoinnal (DOGE) kezdődött, mely jelenleg a legnagyobb mémcoinnak számít a maga 11 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával. A kriptovaluta értéket teremtett azzal, hogy gyorsan és rendkívül alacsony költségek mellett pénzt küldjön a világon bárhová. Ez bárki számára elérhető. Az első mémcoinként évekig releváns tudott maradni, várhatóan pozícióját a jövőben is megtartja. További mémcoinok, melyek a narratíva képviselői lehetnek idén a Shiba Inu (SHIB), a Pepe (PEPE), a Bonk (BONK) és a Floki (FLOKI). A lista bővül, ahogyan egyre több érme jelenik meg a piacon, igazi kulturális erővé válva, amely diktálja a piac irányát.

Végső gondolatok

A kriptovaluták utáni kamatszerzés soha nem volt még ennyire elérhető. A megtakarítási számláktól a Yield Farming-ig mindenki megtalálhatja a tudásának és preferenciájának megfelelőt. A Fairspin platform TFS staking-programja kiváló bizonyíték arra, hogy a passzív jövedelemszerzés előrehaladott és problémamentes is egyszerre. A piac jelenleg tele van lehetőségekkel a legtöbb digitális eszköz számára, és a kripto-narratívák hasznos betekintést nyújthatnak abba, hogy a piac milyen irányba haladhat. Tarts lépést a kriptovaluta trendekkel, és használd ki a kínálkozó lehetőségeket!

Szerző