Merkely professzor: akkor lesz biztonságban mindenki, ha ötmillió embert sikerül beoltani! - Városi Kurír

Sorting by

×

Merkely professzor: akkor lesz biztonságban mindenki, ha ötmillió embert sikerül beoltani!

Nem könnyítik meg a laikus tömeg reakcióját a koronavírus-helyzet értelmezésére az ügyben megszólalók! Orbán Viktor és Müller Cecília -akiről tudjuk, hogy az lesz, amit Ő mond- azon a véleményen van, hogy két és fél millió beoltott esetén nyit az ország és áprilisban már kávézók teraszán dumcsizhatunk. Merkely professzor mindezt megszorozta kettővel és további óvatosságra int.

Hirdetés

Szakértelem kontra … mi is?

Úgy tudom, hogy a nyitás elsősorban ott képzelhető el, ahol a védettség már kialakult. Tehát azok a személyek lehetnek majd szabadon, illetve ülhetnek ki egy viszonylag lazán kialakított kávézó teraszára, akiket már beoltottak, vagy akik már átestek a fertőzésen

− mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Klub híradójának.

A szakember biztos benne, hogy

akik nem kapták meg az oltást, még akkor sem mozoghatnak szabadon, ha a lakosság nagy része már védett lesz a vírussal szemben.

Jó cél a két és fél millió vakcina mielőbbi beadása,

de teljes biztonságban akkor lenne mindenki, ha ötmillió embert sikerülne beoltani.

Közben Duda Ernő biológus szerint a két és fél millió beoltott még mindig nem lesz elég az új megbetegedések visszaszorításához a brit variáns erős fertőzőképessége miatt. A Szegedi Tudományegyetem professzora szerint

legalább három és fél millió beadott oltás kell, hogy a fertőzések száma a felére csökkenhessen

A virológus szerint a halálozási szám ugyan csökkenni fog, de a kórházba kerülők száma nem biztos

Szombatra ismét több mint tízezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, meghalt 253 beteg, és több mint 1500 ember szorul lélegeztetőgépre. A mai napig 1,8 millió ember kapta meg az oltást.

A kormány azt ígéri, hogy akkor fog enyhíteni, ha minden regisztrált 65 év feletti idős megkapja a koronavírus elleni védőoltást. Elég nagy a katyvasz, mi pedig kapkodjuk a fejünket, hogy a kormánypropaganda honnan a csudából veszi a számait. Pedig nem kevesebb a tét: az életünk! Nem ártana tisztán látni.

Fogjuk fel végre!

Nem lehet mindent a kormányra fogni! Igen rossz a szervezés, igen, össze-vissza linkelnek politikai érdekeik szerint, igen baromi kevés az orvos, a nővér, hiába állít mást Orbán és a többiek…. De ne feledje senki:

ebbe nem ők fognak belehalni, hanem mi!

Nem is biztos, hogy a Covidba, könnyen lehet, hogy abba, hogy a Covid összedönti az egészségügy még működő részét is.

Ne attól tegyük függővé,

hogy a jó idő hatására kitódulunk-e a szabadba, ahol csak kicsit levesszük a maszkot, meg összetalálkozva a rég nem látottakkal tömörülünk picit, hogy mit szajkóznak hozzá nem értők folyamatosan a fülünkbe! Használjuk az eszünket és főleg ÖNFEGYELEM! Tudom, baromi nehéz, régen csináljuk, de ne a finisben bukjunk el!

 

oltás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Merkely professzor: akkor lesz biztonságban mindenki, ha ötmillió embert sikerül beoltani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.