Sorting by

×

Nagy Ervin: bármikor bárkire rámutathatnak, (…) a beszántástól csak egy ugrás a nyílt uszítás!

“Miért van mehetnéke? Lemondtam a Szabadság, szerelmet, az igaz. De, ahogyan a szerelemről, úgy a szabadságról sem mondtam le” – nyilatkozta Nagy Ervin a Népszavának adott interjújában, ahol beszélt múltról, jelenről, színházról, filmekről, az életéről.

A múlt

Nagy Ervin “sportcsaládba” született, édesapja “125 meccset játszott az első osztályban, az Új-Lipótvárosban a Nagy Ervin név ma is labdarúgót jelent. Igaz, az öreget szerintem megviselte, hogy az MTK-ból Dunaújvárosba került. Ott nőttem fel.”

“Szerintem máig tüske van benne, amiért nem futballista, hanem csepűrágó lettem.”

Édesanyja

“irányítót játszott az újvárosi kézilabdacsapatban, amely vezérletével jutott fel először az NB I-be. Gyerekkoromban a Kecskeméti Margit fia voltam. Változnak az idők: anyukám, aki megkapta a Pro Urbe-díjat, ma azt mondja, úgy emlegetik, mint a színész Nagy Ervin mamáját.”

Színház….

Nagy Ervin a Katona József színház művészeként nemet mondott Andy Vajnának a “Szabadság, szerelem” főszerepére, de a helyzet azóta merőben más:

A színház ma már csak szerelem, de nem az érvényesülés útja. Napjaink filmrendezői egyenesen idegenkednek a teátrumtól.

Minden szerepét castingon kapta, amiről azt tartja, hogy egy külön műfaj. Jövőjével kapcsolatban pályáján azt gondolja, hogy egyértelműen

a film és vállalható sorozatok. Mint a Tanár. Azt meg ki kell bekkelnem, amíg egy újabb igazi nagyjátékfilmben szerepelhetek. Az én nevemmel ma már nem lehet forgatókönyvet beadni. Illetve, beadni lehet, de nem fogadják el.

Jelen….

A színész szerint a nevével beadott forgatókönyv biztos vesztő, mert

olyan időket élünk, hogy bármikor bárkire rámutathatnak. Az alma materemet is beszántották, soha nem bocsátom meg. Jó iskolából jöttem, Horvai István osztályába jártam. Annál félelmetesebb, hogy a rámutatástól, beszántástól csak egy ugrás a nyílt uszítás.

A riport befejező kérdése:

“Miért van mehetnéke? Lemondtam a Szabadság, szerelmet, az igaz. De, ahogyan a szerelemről, úgy a szabadságról sem mondtam le.”

Kapcsolódó

Nagy Ervin: bármikor bárkire rámutathatnak, (...) a beszántástól csak egy ugrás a nyílt uszítás!

átver

Egy hozzászólás itt: “Nagy Ervin: bármikor bárkire rámutathatnak, (…) a beszántástól csak egy ugrás a nyílt uszítás!

  • 2022.01.17 - 08:04
    Közvetlen hivatkozás

    Hát igen. Az orbáni háború a kultúra frontján is dübörög, ellentétben a gazdasággal!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.