Orbán a Hősök terén elcsípheti Őszentségét -ha akarja, ha nem- egy kézfogásra! - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán a Hősök terén elcsípheti Őszentségét -ha akarja, ha nem- egy kézfogásra!

Az egyházfő iraki útjáról hazafelé tartva jelentette be, hogy ősszel jön Magyarországra az eucharisztikus kongresszus zárómiséjére. Vagyis eleve arról volt szó, hogy Őszentsége nem állami, protokolláris látogatásra érkezik, hanem a katolikus egyháznak erre a rendezvényére. Örüljünk annak, hogy eljön a pápa erre a szép ünnepre – mondta Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök a Klubrádió kérdésére.

Hirdetés

Orbán meghekkelheti a pápa-tervet?

Ahogy arról beszámoltunk Ferenc pápa nem azért jön Magyarországra, hogy parolázzon az Orbán-Áder párossal, hanem, hogy részt vegyen az eucharisztikus kongresszus zárómiséjén.

Egy hete Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros is a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát, maradjon hosszabb ideig, vagy legalább találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével. A pápa egyébként még nem hozta meg a végső döntést a kérdésben – számolt be a lengyel újság.  Egy másik lengyel lap, a Gazeta pedig arról írt, hogy a választások előtt óriási pofon Orbánnak, hogy a pápa nem akar vele találkozni. A lap értesülései szerint

a pápa pont a választások miatt sem preferálja a találkozót mondván, nem akarja ezzel is befolyásolni a politikai erőviszonyokat.

Abban pedig teljesen egyetértettek a lapok, hogy a magyar kormánynak különösen kínos, hogy míg Magyarországon mindössze 3 órát tölt majd a pápa, addig a szomszédos Szlovákiában 3 napot.

1938-ban sem jött el a pápa az eucharisztikus kongresszusra

Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök a Klubrádió kérdésére válaszolva elmondta, hogy egyáltalán nem szokatlan, a pápák nem szoktak elmenni az eucharisztikus kongresszusokra.

Amikor Magyarországon volt ilyen kongresszus 1938-ban, akkor se jött el a pápa (noha a Vatikán képviseltette magát),

és ha jól tudja, az elmúlt húsz évben se fordult elő, hogy regnáló pápa részt vett volna ilyenen.

Nagyon nagy dolog, hogy Ferenc pápa eljön és misét mond

– hangsúlyozta. Az egyházfő iraki útjáról hazafelé tartva jelentette be, hogy ősszel jön Magyarországra, az eucharisztikus kongresszus zárómiséjére. Vagyis eleve arról volt szó, hogy nem állami, protokolláris látogatásra érkezik, hanem a katolikus egyháznak erre a rendezvényére.

Örüljünk annak, hogy eljön a pápa erre a szép ünnepre.

Beer Miklós: nem tudom a pontos menetrendet…

Beer Miklós jelezte, hogy nem tudja a pontos menetrendet, de feltételezi, hogy

mielőtt elindulna Budapestről Ferenc pápa, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is kezet fog és üdvözlik egymást a Hősök terén.

Megismételte,

a sajtóhírek mintha azt feszegetnék, hogy a pápa miért nem megy fogadásra a Sándor palotába és a Karmelita kolostorba, noha ilyenről eleve nem volt szó. Viszont az természetes, hogyha ott lesznek a Hősök terén, akkor találkoznak.

A lengyel sajtóértesülésekre reagálva azt mondta:

lehet filozofálni, hogy mi, hol, miért hangzik el vagy nem hangzik el, de szerinte nem szabad politikai felhangot adni ennek a látogatásnak. A pápa azt mondta, eljön erre a kongresszusra, mert fontos neki vallási, egyházi szempontból.

Bencsik András: Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot

Bencsik -für alle Fälle- sietett vérigsérteni Őszentségét a helyzet teljes félremagyarázásával:

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban

– mondta Bencsik András a Hír TV Sajtóklub című műsorában a Népszava tudósítása szerint. A Demokrata főszerkesztője ezzel kapcsolatban a műsorban arról beszélt, hogy ha Ferenc pápa

„úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket, és ezt ő véteknek ítéli meg, ez az ő szuverén döntése”.

Bencsik szerint figyelmeztetnie kell a pápát, hogy

„Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.

E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak’

– vélekedett Bencsik, aki, mint mondta, imádkozik azért, hogy XVI. Benedek (akire „eredeti pápaként” hivatkozott”) megpróbálja megvilágosítani őt arról, mi a felelőssége és kötelessége a keresztény világ vezetőjeként.

Karácsony Gergely közösségi oldalán írt a katolikus egyházfőről:

„Budapest tisztelettel és szeretettel várja Ferenc pápát”.

 

őszentsége

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.