Orbán a „vas” mellé agyat is vett – 8 napja megvettük neki a brit–osztrák Hirtenberger Defence Systems nevű hadiipari céget

Ó azok a régi szép hadiipari cégek! Így békeidőben mégiscsak más az ember kiállása, ha van egy virtigli hadiipari cége! Feltehetően azért nem kérdezte meg róla a szeretett népét, mert nem akarta minden piszlicsáré üggyel izgatni a kedélyeket, amíg Ön próbál időpontot egyeztetni egy vérvételre és ha lehet, még erre az évtizedre.

Döntött és jó napot!

Maróth Gáspár, a haderő- és hadiipari fejlesztéseket koordináló kormánybiztos adott a témában kimerítő riportot a Magyar Nemzetnek. Megvilágította, hogy

polgári kormány egy lényegében lefegyverzett honvédséget örökölt meg, mára viszont nemcsak a lemaradást sikerült több területen behozni, de a magyar állam megjelent a nemzetközi porondon is: most Ausztriában vásárol nagy múltú, aknavetőket gyártó üzemet, a közelmúltban pedig együttműködést kötött az Airbusszal és egy cseh céggel.

És ez még nem minden! Azt is felidézte, hogy egy francia—német hadiipari óriás helikoptereihez gyártunk mozgó-alkatrészeket, az utóbbinak köszönhetően Európa egyik legmodernebb kézifegyvergyára működhet Kiskunfélegyházán – írja a portál.

Ja, akkor hátradőlhetünk…..

a haderő modernizációja a „vas” megvétele mellett a tudástranszferre is kiterjed.

Maróth elmondta, hogy

Lecseréljük az elavult haditechnikát, megvesszük a modern rendszerek működtetéséhez szükséges tudást, és emellett, ahol lehetőséget látunk rá, olyan megállapodásokat kötünk, amelyekkel bizonyos gyártókapacitásokat hosszú távon Magyarországhoz kötünk.

És, hogy senki se izguljon, hogy a kis közös pénzecskénk öncélúan rossz helyre került még megjegyezte:

Ezekkel a lépésekkel úgy fordítjuk az adófizetők pénzét haderőreformra, hogy a hazai gazdasági fejlődéshez is hozzá tudunk járulni, és az sem mellékes, hogy közben felhelyezzük magunkat a nemzetközi hadiipar térképére.

Tudta, hogy 8 napja Ön is büszke fegyvergyár tulaj?

Október 29-én, így múlt szerdától a magyar tulajdonban lévő HDT Védelmi Ipari Kft. gyakorolja a tulajdonosi jogokat.

Mennyi az annyi?

Az, hogy mennyit perkáltak ki a bombaüzletér, egyelőre ködös és nem is tartozik ránk, akik fizettük és fizetjük a továbbiakban is folyamatosan:

A vételár, az osztrák partner kérésére, üzleti titok. Annyit mindenesetre elmondhatok, hogy egy banki hitelkonstrukcióból fedeztük, ezáltal a költségvetésnek nem jelentett extra kiadást.

Mi lesz a sok port kavart Grippenekkel?

A lassan kifutó lízingszerződést követően megvesszük a repcsiket – szólt a mellbevágóan kemény kérdés, amire a miniszteri biztos azt válaszolta, hogy

Ha most részleteket árulnék el, azzal rontanám Magyarország tárgyalási pozícióit. A jövő tervezése során ugyanakkor bizonyos alapelvekhez nagyon szigorúan ragaszkodunk. A beszerzés során ár-érték és minőség arányban a legjobb kondíciókra törekszünk

Kis emlékeztető a közelmúltból….

Reméljük megnyugodott….

Most, hogy tudjuk, az ország védelme – de ki támadja? – rendben van-lesz, minden bizonnyal sokkal nyugodtabban viseljük, hogy a béka feneke alatt van az egészségügyi ellátásunk, a srácainkból NER-nebulók lettek és aki teheti, kerítésen kívül keresi – ugyan hatalmas veszélyben, mert ugye őket a lezüllött nyugaton nem tudja az országvezető megvédeni – a boldogulását.

 

Egy hozzászólás itt: “Orbán a „vas” mellé agyat is vett – 8 napja megvettük neki a brit–osztrák Hirtenberger Defence Systems nevű hadiipari céget

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük