Ha Orbán nem vitázik, a diákok ismét tüntetnek

A diákok ultimátumot adtak a miniszterelnöknek, mondván ha február 7-ig nem fogadja el a vitára a meghívást, akkor február 23-án ismét tüntetni fognak.

Palkovics szerint nem igaz, hogy nem válaszolt a miniszter

Lázár János a kormányinfón közölte, nem tárgyalt Orbánnal „erről a nagy lehetőségről”, hogy diákokkal vitatkozzanak, és bár nagyon fontosnak tartják a diákok véleményét, a követeléseiket összefoglaló 12 pont között vannak komolyan veendő dolgok és „zagyvaságok” is. Lázár azt mondta, szerinte a miniszterelnök nem tervezi, hogy elmegy a vitára.

Palkovics László oktatási államtitkár az RTL Klub Híradójának azt mondta, szerinte a diákok által felvetett problémák egy része nem valós, vagy dolgoznak a megoldásukon, de az szerinte nem igaz, hogy a diákok nem kaptak érdemi választ a minisztériumból, mert a miniszter egy hosszú levelet küldött válaszként.

A diákok úgy vélik, az a minimum, hogy egy miniszterelnök vállalja a nyílt vitát

Palkovics hozzátette, van egy köznevelési kerekasztal is, ami éppen egyeztetési céllal jött létre, ahol a hallgatók képviselői is ott vannak.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője azt mondta, továbbra is nyílt vitát szeretnének, és szerinte az a minimum, hogy egy normális ország miniszterelnöke nyilvános vitát vállal azokkal, akiknek véleménye van egy adott oktatáspolitikai kérdésről.

A Független Diákparlament egyébként a köznevelési kerekasztalban nem szeretne részt venni, mert az szerintük a kormány játékszabályai szerint működik.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük