Sorting by

×

Parászka Boróka: az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

“Bekopognak hozzá RMDSZ aktivisták, és felajánlják a “segítségüket”

– megint nem tudja, honnan van meg a címe, ki és miért akar neki “segíteni” a szavazásban. Arra akarják rábeszélni, hogy ne postán adja fel a szavazatát, mert “nem biztonságos”, hanem adja oda a levélcsomagot az őt “segítő” szervezet aktivistáinak. Semmi garanciát nem kap arra, hogy a borítékot nem bontják fel, szavazatát nem másítják meg, vagy tűntetik el. Nincs lezárt szavazóurna, nincs szavazóbiztos, az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek a levegőben -pardonnez-moi a székelyizmusért- mint gólyafos a levegőben….”

Csak egy kérdés

Vajon a BOK Csarnokban is leadhatják a szavazatukat a Kárpátaljáról menekülők? Ha így van, nyilván segítséget is kapnak a kihelyezett kormányhivatalnokoktól… Csak úgy eszembe jutott, a szerkesztő.

A kommentekből….

“Na ebből van elegem! Remélem, ez felnyitja az elvakult, fideszfanok szemét, de szerintem nem. Azok nem szeretnek gondolkodni. Hogy nem a magyarok akarják őket megválasztani, hanem csak csalással jutnak az élre.”

“Nagyon fontos, hogy erről beszéljünk, köszi, Boró! Igaz, hogy ennek nyomán megint elönt minket a románozás, de akkor is. Ez visszaélés, inkorrektség, szólni kell róla. Hátha egyszer azok az emberek is megértik, hogy ez nincs rendben, akiknek a szavazás élet-halál kérdés.”

“Egyértelműen választási csalás, ha ez nem az akkor mi az? Erre való hivatkozással az összes pártnak az erdélyi szavazatok teljes megsemmisítését kell kérni, mert követhetetlen. Nem tudom mire várnak.”

“Nagyon egyszerű. El kell égetni a papírt, aki kérés nélkül vitte azt meg jól hátsón billenteni.”

“Viszont tisztességes embet nem él az ilyen ajánlatokkal! Az RMDSZ + 1 tróger banda = becsület. Hol a székely büszkeség@
becsület??”

“Igen, reális a veszély, az évszázad választási csalása. Akinek van esze és gerince, az a nem kért szavazólapot nem adja át senkinek, nem vesz részt a korrupcióban. Van épp elég belőle. Így is a 40 pár százalékból csinált a csaló, tolvaj kétharmadot. Köszönöm, hogy tesznek ellene, nem dőlnek be!”

“Sajnos az erdelyi magyarokból sokan csaló választók lettek. Ez nagyon árt a” nemzettudatnak”. Ez ugyanis nem egyszerű politikai felfogás, aminek a másságát el kell fogadni és tiszteletben kell tartani. Ez csalás.! És aki csinálja csaló.”

“Nem kell az ilyen uszitas. Ha valakinek jogsertes jutott a tudomasara, az ne ujsagcikket irjon, hanem tegye meg a szukseges lepeseket. persze irhat azt is 😃 amugy apro zsakfalukba miert ne mehetnenek fiatalok segiteni az oregeknek szavazni? Ha egy oreg nenit atsegitek az uttesten nem jelenti, hogy a penztarcajat akarom ellopni …”

“Tulajdonképpen az lenne a legegyszerűbb a fidesznek, ha a szavazólapokra eleve rányomtatják az x-t a fidesz-kdnp-nál. Vasárnap reggelre meg is lesz így a 8 millió szavazat, a többi már csak szinház!”

“Hangfelvetel keszitese+ foljelentes. Az ember tegye meg amit megtehet ( es lehet) es ne sopankodjon!”

Kapcsolódó

 

Parászka Boróka: az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek -pardonnez-moi a székelyizmusért- mint gólyafos a levegőben!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Parászka Boróka: az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

 • 2022.03.23 - 00:27
  Közvetlen hivatkozás

  Az egész választás el van csalva, nem is tudom, ki mondta, hogy nem dől a pálya, hanem merőleges. Ezeket az ügyeket rögzíteni kell, és abban a valószínűtlen, de általam nagyon remélt esetben, ha győz az ellenzék, ki kell vizsgálni. És igenis legyenek következmények!
  Egyébként, hogy az orbánisták hogyan reagálnak erre? 1. Ez fake news, a baloldali oltásellenes, sorosista, gyurcsányista, háborúpárti, nyugdíjasellenes ellenzék hazugsága, amivel csak fokozzák a nyugtalanságot háborús helyzetben, mert semmire nincsenek tekintettel, csak a hatalmat akarják megszerezni.
  2. változat: jól teszik, ideje végleg eltiporni az ellenzéket, írmagja se maradjon.
  Hát… most itt tartunk. És még van 11 nap.
  Azért olykor elmélázom azon, hogy mi lesz, ha a zombik egyszer felébrednek.
  És arról álmodom, hogy beleültetem OV.-t Karinthy bűvös székébe, és szembesítem a népét azzal, amit valójában akar és gondol.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.