Szájról szájra terjedt a hír: itt van az Orbán! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szájról szájra terjedt a hír: itt van az Orbán!

Több, egymástól független mezőhegyesi forrás tájékoztatta arról a Narancs.hu-t, hogy szombaton – a nyilvánosság teljes kizárásával, – Lázár János vendége volt Orbán Viktor. A kormányfő feleségével, Lévai Anikóval látogatott el a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságba a kormánybiztossal. A helyiek szerint jártak a központi épületében, a vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is, de több helyen még a terepjáróból sem szálltak ki.

Hirdetés

„A Ménesbirtok központi épületében, amit mi csak ‘nagyirodának’ nevezünk, a franciáktól visszavásárolt vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is járt szombaton Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó. Lázár Jánossal, a gazdaság kormánybiztosával és feleségével együtt érkeztek, s több helyütt még a terepjáróból sem szálltak ki”

– mondta a portálnak egy informátor.

A portál a titokzatos mezőhegyesi látogatásról kérdezte a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt. Csak Havasi válaszolt. Annyit, hogy keressék Lázár Jánost, aki viszont még nem válaszolt.

Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt.

– mondta a  fideszes országgyűlési képviselő, kormánybiztos januárban. Akkor az interjújában beszélt arról is, hogy öles léptekkel haladnak két éve ígért céljához, hogy Mezőhegyes legyen az ország legjobb agrárcége.

Az ügy gyorsan a közbeszéd tárgya lett a dél-békési kisvárosban,

a helyi képviselő-testület egyik tagja, Kovács István a közösségi oldalán is írt. Kovács a posztjában azt is firtatta, amit sok helybeli is kérdez,

miért nem értesítette a településvezetést, miért nem tisztelte meg a mezőhegyesieket Orbán Viktor azzal, hogy előre értesíti őket, hogy a városba látogat?

Egy neve mellőzését kérő helyi értelmiségi azt mondta portálunknak,

ez lett volna az elvárható minimum a kormányfő részéről, másrészt egy miniszterelnök hivatali ideje egyetlen pillanatában sem magánember. De különösen akkor nem, amikor egy állami tulajdonú gazdasági társaságot keres fel, mint amilyen a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

Ugyanezt erősítette meg egy másik helybéli is azzal a kiegészítéssel, hogy

két terepjáró volt, ezek közül az egyik Lázár Land Roverje.

Lázár János 2018 óta a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosa

Azóta ömlenek is a milliárdok a békési tangazdaságba. A munka azonban nem köti le annyira az egykori kancelláriaminisztert, hogy ne tudna időről-időre az országos politikába is beleszólni. A Magyar Narancs emlékeztet, hogy

a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert és Lévai Anikó rokonai egymásnak.

Cseri László fotóművész szerint valahogy így történhetett….

“Orbán Viktor ma délelőtt titokban meglátogatta Lázár Jánost Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál, ahol megtekintette a PINA (Pegasustenyésztési Innovációs Nemzeti Alapprogram) jelenlegi állását. Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy a PINA hamarosan Felcsúton is otthonra talál.”

Kapcsolódó

 

orbán

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.29 - 08:38
  Közvetlen hivatkozás

  Na mi van, orban canossat jar a lezerjankonal? Csak nem akarja visszahivni, hogy tegye rendbe a miniszterelnoksegi miniszteriumot? Nem csodalkoznek rajta, bar ezt egeszen biztosan maskepp neveznek

  Válasz
 • 2021.07.29 - 08:38
  Közvetlen hivatkozás

  Ez aztán az államfö, be van sz@rva , nagyon félti az életét ez a szemét, de van is rá oka , csak egy mocskos diktátornak kell ennyire félnie, de igaza van nem is élné túl ennyire szereti a népe

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.