Telex: Karácsony Gergely megszólalt angolul - Városi Kurír

Sorting by

×

Telex: Karácsony Gergely megszólalt angolul

Ha hetek, hónapok óta arra várt, hogy lássa, hallja, legalább egy mondatnyit angolul beszélni Budapest főpolgármesterét, az ellenzéki előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjét, hát eljött a pillanat.

Hirdetés

Ha nem is egy sajtótájékoztatón élőben válaszol kérdésekre, de egy-két mondatot elmond fejből egy kamera előtt, így most legalább a kiejtését hallhatja a közönség:

Karácsony angoltudása masszív kampánytéma lett az utóbbi hetekben,

a Fidesz és médiája naponta számol be arról, hogy Karácsonynak hogy nincs nyelvvizsgája, hogyan nem tud angolul, hogyan hazudik a nyelvvizsgájáról és az angoltudásáról, és hogy mennyibe is kerül az adófizetőknek a tolmácsok alkalmazása a főpolgármester nemzetközi tárgyalásainál.

A főpolgármester a videóban egyébként arról beszél, hogy a demokráciánk megerősítéséhez be kell vonni a fiatal generációt is, és ezt most kell elkezdeni. Ezért megy el Lengyelországba egy nyári egyetemre, ahová meghívták.

Azt nem tudjuk, milyen nyelven fog előadást tartani, beszélgetésben részt venni, erre rákérdeztünk a Városházánál

Onnan pedig azt a választ kaptuk, hogy

a főpolgármester személyesen megy egy panelbeszélgetésre, ahol több szereplő lesz, de még nem tudják, hogy milyen nyelven zajlik majd a beszélgetés.

A nyári egyetemről pedig elmondták, az

egy fesztivál is egyben, amelyen a varsói főpolgármester a fiatal progresszív szavazókat akarja megszólítani és egy a 99 Mozgalomhoz hasonló mozgalmat létrehozni, pártoktól függetlenül.

A politikus korábban azt mondta a Telexnek, hogy a nem megfelelő nyelvoktatás súlyos probléma Magyarországon.

„Az én esetem az angollal annyiban speciális, hogy huszonéves koromban az egyetemi angoltanárom mondta, hogy nekem valószínűleg diszlexiám lehetett iskoláskoromban, amit azóta kinőttem, vagy, azt hiszem ez a szakszerű kifejezés, kompenzáltam”

– fogalmazott.

„A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan. A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni”

– írta egyébként Karácsony Facebookon, amikor ez az egész ügy elkezdődött.

VIA Telex

Deák Karácsonyfelelős Dániel már biztosan feni a pennáját….

Deák Dániel, aki mostanság “főállásban” Karácsony Gergely lejáratásán munkálkodik eredetileg politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki megfordult korábban a Nézőpont Intézetnél, a Médianéző Kft.-nél és a Figyelő című hetilapnál is. Neki jutott a dicső feladat, hogy napi meghatározott számú posztban, újságcikkben, meg ahol lehet hírét vigye annak, hogy a főpolgármester mindenre alkalmatlan lúzer.

Deák “elemző úr” egy napja….

Nem publikus, hogy reggel, miután megitta az első kávéját, teáját, vagy amit éppen úri jókedve diktál, kitől köszön el azzal, hogy

“megyek és jól bemocskolom, akit mondanak”.

Már nincs sok meló hátra, Deák közösségi oldalát meg kell picit tolni pár százezer forinttal és a politikai elemző kiforrott és mindenre kiterjedő véleménye -ahogy az egy elemzőtől elvárható lenne- máris sokak hírfolyamában megjelenik és abban bíznak, hogy beleég a retinába, az agyba és elsőként ez jut majd a delikvens eszébe, ha a fotóját meglátja. Én azért bízom az olvasók intelligenciájában, akik átlátnak a Deák-szitán.

 

karácsony

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Telex: Karácsony Gergely megszólalt angolul

  • 2021.06.03 - 18:20
    Közvetlen hivatkozás

    Leckét vehet tőle OV és patkány bandája, öt legalább érteni lehet, nem úgy a zsiros mangalica diktátort aki csak putris hottentotta tájszólással próbálkozik,, ami minden csak nem angol hahahhaha

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.