Nocsak! Trócsányi-Schaller-Baross: a nemzeti politikai pártok a nép akaratának kialakításában (…) meghatározó szerepet játszanak

Az Európai Parlament csütörtökön jelentést fogadott el, amelyben kifejezte álláspontját az európai szintű politikai pártokra és alapítványokra vonatkozó szabályok módosításával kapcsolatban.

Lőttek Orbán bejáratott párt-svindlijének?

Az Európai Bizottság javaslatát kiegészítő jelentésben, a képviselők a pártok átláthatóságának és hatékonyságának növelését szorgalmazzák. Azt kívánják továbbá elérni, hogy az uniós támogatásokat

“az EU-val közvetlenül összefüggő kérdésekről” szóló népszavazási kampányokban használják fel.

Emellett, szükségesnek tartják annak a biztosítását, hogy a pártok nem uniós tagjai az EU értékeihez igazodjanak. Az európai parlamenti képviselők a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó rendelkezésekkel is kiegészítették a javaslatot.

Arra törekszenek, hogy az európai politikai pártok és alapítványok irányító testületei biztosítsák a nemek közötti egyensúlyt, egyenlőségi tervet fogadjanak el, valamint vezessenek be protokollt a szexuális zaklatás ellen.

A parlament készen áll arra, hogy tárgyalásokat kezdjen az uniós tagállamokat tömörítő Tanáccsal, és az a célja, hogy a folyamatot a jövő év első felében lezárja, hogy az új szabályok a 2024-es európai választások előtt hatályba léphessenek.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ne fejezze be az olvasást, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse