Mi lesz, ha elfogynak az elkótyavetyélhető ingatlanok? – A Velencei tó kiárusítása zavartalanul folytatódik!

Ahogy arról többször beszámoltunk, a Velencei tó sem marad ki a NER-szórásból, tekintet nélkül arra, hogy van-e benne víz, vagy sem és magasról téve azokra, akik tiltakoznak és egyeztetést akarnak az ügyben. Úgy tűnik, az ispán-polgik -vagy éppen most mi a titulusuk- zavartalanul végzik a rájuk testált feladatot.

Tóth István gyorshíre a Velencei tó mellől…

Alig ocsúdtunk fel a Park Strand egy részének eladása után, Tóth István polgármester a legutóbbi gyorshíreiben újabb két ingatlan eladásáról tájékoztatott. Utólag. Lakossági fórum egyikről sem volt , pedig mindkettő közérdeket sérthet – számolt be a legfrissebb “üzletről” a Civilek a Velencei tóért facebook oldal.

A Lidl áruház telke és a vasút között fekvő 1800 m 2 -es telket sikeres pályázat révén hamarosan megvásárolja tőlünk egy vállalkozó

Modern autómosó épül a területen

– áll a polgármesteri tájékoztatóban. Az önkormányzat honlapján sem található bővebb információ, így

nem tudható, ki a szerencsés vállalkozó, akinek a támogatása annyira fontos Tóth István mögött álló képviselőknek, hogy ezúttal is úgy döntöttek, mit számít a település mikroklímája. Egy erdős, fás területről van ugyanis szó, szemben pedig lakó, ill. nyaralóingatlanok.

Ez a fás terület mintegy véderdőként szolgál a vasúti sínek és a Balatoni út között. Erősen vitatható már önmagában az a tény, hogy a mai természeti viszonyok között szabad-e autómosót építeni. Ha én polgármester lennék, inkább arra ösztönözném a polgárokat, hogy aki eddig nem tette ,az is takarékoskodjon a legnagyobb kincsünkkel, az ivóvízzel, s ha teheti a saját kútból, vagy az összegyűjtött esővízzel oldja meg legalább tavasztól őszig az autómosást. Vélhetően a szemben levő nyaraló-és lakóingatlanok előtt fognak az autók várakozni az autómosásra, az ő érdekeiket is sérti. Azt sem tudjuk, hogy az önkormányzat a terület értékesítése során kikötötte-e, hogy az autómosó környezetkímélő és víztakarékos technológiát alkalmazzon.

A Sirály strand egy részének eladása sokunk számára már nem okoz meglepetést,

2020-ban a polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva egy személyben döntött a terület építési övezetté nyilvánításáról, amellyel szemben kifogásokat emelt a Fejér megyei kormányhivatal, valamint a z állami főépítész , hivatkozva itt is a város mikroklímáját súlyosan veszélyeztető, visszafordíthatatlan károkra.

Felmerül továbbá a kérdés, hogy milyen gazdálkodást folytat az önkormányzat, hogy arra kényszerül, hogy szinte minden közterületet értékesítsen. Mi várható, hogyha elfogynak az elkótyavetyélhető ingatlanok?

S hol a pénz?

Az infrastruktúra fejlesztése nem tart lépést az indokolatlanul ösztönzött betelepüléssel. Egy nagyon súlyos probléma sincs megoldva; a szennyvízhálózat elavult és túlterhelt . Emiatt visszatérően fekália került a Velencei-tóba. ( Erről a minap a Magyar Nemzet is írt. Ez nem baloldali lap, amely Önt rendszeresen nemtelenül támadja, ugye Polgármester úr? ) Az utak változatlanul kátyúsak, az agárdi nyaralóövezet utcáinak többségében eső után az út teljes szélességében tócsa, emiatt egyes útszakaszok teljesen járhatatlanok, kivéve ahol a lakosság önerejének bevonásával aszfaltoznak. Míg más településeken virágzó parkokban gyönyörködhetünk, Agárdon szinte minden közterületen gaz, elszáradt növények, sok helyen még a tavaly ősszel lehullott falevelek sincsenek eltakarítva. A közterületeken nincsenek szelektív szemétgyűjtők, a közvilágítás olyan, hogy vannak olyan útszakaszok, amelyeken balesetveszélyes elemlámpa nélkül közlekedni, ha nem akarunk a teljes sötétségben a gödrökben elesni. Ez egy járási székhely Tóth István regnálása óta, ahol orvosi ügylet sincs, sőt a jelenlegi polgármesternek „köszönhetően” egyetlen tó környéki település vagyunk, akik lakóinak Székesfehérvárra kell utazniuk Velence helyett szakorvosi ellátásért.

MEDDIG TÚRJÜK MÉG EZT A KÁROKOZÁST, PUSZTÍTÁST, AMIT A JELENLEGI VÁROSVEZETÉS VÉGHEZVISZ ?

-fejeződik be a bejegyzés.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.