Sorting by

×

drMáriás: Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor békés kézfogását Gattyán György kukkolja

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását.

“Az ország leggazdagabbjai nagyon benne vannak a jóban.

Szeretik egymást, még akkor is, ha gyűlölik, mert úgy gondolják, hogy hasonlók: ügyesek, rátermettek, okosak, különbek, hisz ők a kiválasztottak. Ott vannak a magasban, mindenki fölött, már-már a mennyben, a földi Paradicsomban legalábbis mindenképpen. Olykor kezet is fognak egymással, miközben talán azon jár az eszük, miként happolják el a másiktól annak valamijét, hogy beelőzzék a vagyonoslistán.

Történt egyszer, hogy a két listavezetőt felkérték, ne csak hangoztassák, hanem bizonyítsák is be egymás iránti békés szándékukat.

Ezzel remek példát mutathatnak a szegényeknek, hogy azok se verekedjenek egymással, s még inkább, hogy a gazdagokra ne támadjanak, inkább csak nevessenek rajtuk, amiért akár belépőt is fizetnek, aztán a befolyt pénzzel még valami jó ügyet is segíthetnek.

A mézemázas felékésnek köszönhetően végül elvállalta a felkérést a két dúsgazdag. Amikor megérkeztek a helyszínre beöltöztették őket elegáns reneszánsz ruhába, Csányit a szocializmusban népszerű színárnyalatokba, Lőrincet pedig az Orbán-éra favorizált koloritjába.

Csányi hátára angyalszárnyat erősítetettek egy agyat jelképező rajzzal furfangos eszét jelképezve, amellyel a magasba emelkedett, míg Mészároséra egy Viktor-portrét, akit pedig a barátság lőtt a magasba Ezután megkérték őket, hogy fogjanak kezet egymással annak bizonyítékául, hogy nincs fegyver a markukban, ahonnan ez a szép szokás származik.

A két hős ekkor megmarkolta egymás kezét,

s elkezdte szorongatni úgy, hogy majd összetörte a másikét, miközben védekezése jeléül keresztbe tette a lábát. Amikor a műsorvezető megkérdezte, tudják-e, hol állnak, Lőrinc elmosolyodva kibökte:

– Hát az én gyönyörű Balatonocskám előtt, amit tokkal-vonóval megvettem!

Erre Csányi dühösen felkiáltott:

– Hát nem látod, hogy ez egy hatalmas OTP logó? Azt reklámozod, te lüke!

Mészáros cinikusan felszisszent:

– Ez annyira OTP logó, amennyire te Muhhamad Ali vagy!
– Ez meg annyira a te Balatonod, amennyire okosabb vagy Zuckerbergnél! – válaszolta vigyorogva Csányi.

Ekkor Lőrinc előhúzta a háta mögött rejtegetett bokszkesztyűs kezét

és arcon csapta vele Csányit, aki pedig viszonzásul az övével egy hatalmas gyomrost húzott be Lőrincnek. A két nagyágyú ezután komolyan belendülve püfölte egymást hosszan, miközben a közönség lekesen kiabált, őrjöngött, nevetett, huhogott. Amikor teljesen kifulladva kinyúltak a padlón, hordágyra fektették őket és levitték a színről, ahová következő műsorszámként megérkezett Gattyán György. Agyonszolizott és olajozott meztelen felsőtestét büszkén mutogatta a színre lépve, majd rázendített Ricky Martin Livin’ La Vida Loca című halhatlan slágerére, ami mellé szenvedélyesen táncolt cukimód mosolyogva, amivel hatalmas sikert aratott, nemcsak a nők körében.

A dal előadása után valóságos virágzápor zúdult rá, amit hosszú hajlongással hálált meg, majd elmondta, hogy az ő értelmezésében a zöld kör nem más, mint egy hatalmas kukkolólyuk a jóba, a tudásba, a gazdagságba, az élvezetbe, s aki megnyomja a nadrágján a gombot, az máris beléphet oda.

A közönség pillanatokon belül hosszú sorban állva várta, hogy sorra kerüljön az új sztár előtt, s gyönyörű testén feszülő nadrágján megnyomva a gombot belépjen a digitalis mennyországba. Gattyán pedig csak élvezett, és élvezett, és a sok nagyszerű szolgáltatásának köszönhetően hamarosan ő lett Peep Show ország leggazdagabb listavezetője.
(A festmény a Forbes magazin felkérésére készült, és a december 30-án megjelenő 50 leggazdagabb magyar című legújabb számuk címoldalán lesz látható.)

 

drMáriás: Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor békés kézfogását Gattyán György kukkolja

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.