V. kerületi önkormányzat: a főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért ne csodálkozzanak..... - Városi Kurír

Sorting by

×

V. kerületi önkormányzat: a főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért ne csodálkozzanak…..

Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret. És mindezt azért, hogy utána átadja az V. kerületi önkormányzatnak – reagált  szerdán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra a Fidesz-ötletre, hogy egyik napról a másikra ráteszik a kezüket a főváros frekventált tereire.

Hirdetés

“Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?

  • Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni?
  • Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat?
  • Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől?
  • Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

Ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelünk. De addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják.”

-zárta bejegyzését Karácsony.

Több sem kellett…., megjött az V. kerület válasza

A főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért a főpolgármester “ne csodálkozzon” azon, ha helyette a kormány gondoskodna ezekről a közterületekről

– írta az V. kerületi önkormányzat a csütörtöki közleményében, amiben Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésére reagáltak.

“A két V. kerületi tér fővárosi fenntartású, Karácsony Gergely azonban felelőtlen, gondatlan gazdájuk: évek óta elhanyagoltság, kiégett fű, piszok és szemét jellemezte a népszerű köztereket, pedig ezek impozáns részei lehetnének a Belvárosnak, Budapestnek.”

A közlemény szerint Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester többször jelezte a főváros vezetésének, hogy átvennék a közterületek karbantartását. Végül megjegyzik: a főpolgármester rendkívül fontosnak tartja a tereket, de 2019 óta

“jóformán egyáltalán nem látják el azok üzemeltetési feladatait és 2022. április 28. óta mindenféle anyagi ellentételezés nélkül ezek elvégzését Belváros Önkormányzatára bízták”, miközben a terek hasznosításából – így például a karácsonyi vásárból – származó bevételek a fővárosi önkormányzathoz folynak be.

Forrás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “V. kerületi önkormányzat: a főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért ne csodálkozzanak…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.