Most kezdjünk baromira izgulni, vagy nyugodjunk (meg) békében? - Ilyen a putyini humor!? - Városi Kurír

Sorting by

×

Most kezdjünk baromira izgulni, vagy nyugodjunk (meg) békében? – Ilyen a putyini humor!?

Putyin legalább annyira ért a virológiához, mint Orbán Viktor és pont annyira szeret katonai példákon keresztül eljutni mondandója lényegéhez. A kevéssé militarista sokakat ugyan elborzasztják metaforáikkal, de nem ők a célközönség, hanem a harcra és mindenek felett a győzelemre éhesek.

Hirdetés

Az orosz elnök egy csütörtöki videókonferencián mondta, hogy a Szputnyik V vakcina olyan hatásos, mint a Kalasnyikov gépkarabély

– írja a CNN.

Oroszországban egyébként aznap jegyezték be az egyadagos Szputnyik Light nevű oltást.

Kipróbálva….

A hasonlatot nem az orosz elnök használta először, hanem egy osztrák orvos, ráadásul idén, amikor a Szputnyik V hatásosságáról kérdezték. Florian Thalhammer ekkora azt mondta, hogy

a Szputnyik olyan, mint egy Kalasnyikov, egyszerű, megbízható és hatásos.

Egy sajtótájékoztatón a vakcina fejlesztői azt mondták, hogy az egyadagos vakcina 79,4 százalékban hatásos, és megkönnyíti a népesség immunizációját, hiszen így több embert lehet beoltani rövidebb idő alatt, ami elősegítené a koronavírus elleni küzdelem akut szakaszát.

Engedélyezte a WHO a kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását

Tedrosz Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Sinopharmmal együtt már hat oltóanyagnak adták meg a vészhelyzeti engedélyt.

Az állásfoglalás annak elismerését jelenti, hogy a vakcina hatásos a koronavírus elleni védekezésben. Ezzel a kínai oltóanyag bekerülhet a COVAX-programba, amely révén a szegényebb országok jutnak szervezett módon koronavírus elleni oltáshoz.

A NER harcai…

 

putyin

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Most kezdjünk baromira izgulni, vagy nyugodjunk (meg) békében? – Ilyen a putyini humor!?

  • 2021.05.07 - 23:18
    Közvetlen hivatkozás

    Szemen vágott az a kifejezés, hogy a kínai vakcina lehetővé teszi a szegényebb országok vakcinához jutását , szervezett módon.!? Az egyik legdrágább vakcinával???

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.