Tegnap átkapcsoltam a Hír Tv-re, hogy megismerjem a nagy magyar rögvalóságot hiteles forrásból. Sikerült ismét. Négy-öt jól öltözött hölgy, és úr, kinevezett szakértők, a nevük mindegy, arról cseréletek eszmecserét, hogy milyen nagyon száguld a magyar gazdaság.

Ennek legfőbb bizonyítékaként a következőket hozták fel

A kereskedelmi statisztikák szerint soha még ennyi forintot nem költött a magyar karácsony tájékán ajándékra stb. Hát akkor beszéljünk erről! Való igaz, hogy nominálisan többet költöttünk, 1200 milliárdot a kiskereskedelmi forgalomban. Ebből száz milliárd ment ajándékokra. De nézzük meg a részleteket. 500 milliárd ment élelmiszerekre. Vagyis megtudhatjuk, hogy a magyar ünnepekkor szeret jókat és sokat enni. Micsoda meglepetés!

- Hirdetés -

Nagyobb tétel az ajándék, játék, és könyv forgalom. Újabb megdöbbentő felfedezés Karácsony tájékán! De a teljes összegből csak 10 milliárd ment műszaki cikkekre, vagyis tartós, a háztartásokat hosszú ideig valóban gazdagító árukra! Ez 0,83 százalék csak a teljes összegen belül! Az ajándékoknak is csak tíz %-a.

Meg azt sem szabad elfelejteni,

hogy a minimálbért a Fidesz kormány minden évben a munkáltatók tiltakozása ellenére komolyan emeli 5-8 százalékkal. De nehogy azt higgye valaki, hogy ezzel igazából a nép jár jól. Magyarországon a dolgozók és a munkáltatók is fizetnek járulékot, adót a bér után. Ez kb. 60 %-t tesz ki. Vagyis minden tízezer forintból 6000 ft-t elvon az állam. A kis és középvállalkozások fizetik a járulékterhek kb. 60 %-t. Ebbe beledöglenek! Soha annyi kiskereskedelmi üzlet nem zárt be nálunk, mint a Fidesz kormány alatt. Tehát Orbán játssza a jótékony Manót, ad tízezer forintot, aztán a befolyt pénz nagy részét elveszi, és elosztogatja a haveroknak, a hűbéri láncnak.

Mivel a kiáramló mininimálbér összege minden évben nagyobb,

ezért nyilvánvaló, hogy ebből számszakilag nagyobb összeget lehet költeni ajándékokra is. De ez megint csak átverés. Karácsonykor a tartós, valóban értéket teremtő árú a műszaki cikk. A többit lehúzzuk a wc-n. Szó szerint. Viszont a lapos televíziót, a mobiltelefont, a laptopot stb. nem mi gyártjuk. Márpedig ezek a sláger termékek. A forint soha nem volt még olyan szar, mint az Orbán kormány alatt. Tehát ha eddig 100 forintért hoztunk be egy lapos televíziót, most sokkal többet kell adni érte, amit a kereskedő természetesen áthárít a fogyasztóra. De mivel Karácsonykor megveszed a lányodnak az Iphonet, ezért hiába lett több a béred névlegesen, a valóságban sokkal többet fizetsz érte, mint korábban. Mert szereted a gyereked. Egyszer egy évben megengeded magadnak. Hülyítik a népet tehát rendesen.

A következő érv az volt a beszélgetésben,

hogy a Karácsony utáni első munkanapon előfordult Budapesten, hogy be kellett zárni bevásárló központot egy időre, mert annyi ember volt, hogy nem lehetett már többet beengedni. Akkor elárulom, hogy én is voltam a pécsi Árkádban ekkor. De nem vettem semmit, hanem mivel kicsi volt az árú mérete, kicseréltem nagyobbra. Ezen kívül megint a legfontosabb tényezőt hallgatták el. Nevezetesen azt, hogy a shopping centerek több éves, mindenki által ismert gyakorlata szerint előre reklámozzák, hogy Karácsony után azonnal jelentős 20-50-70 %-os ár leszállításokat alkalmaznak, kisöprik a készletet. Az emberek előre gyűjtögetik a kuppont stb. és szaladnak megvenni féláron a ruhaneműt, cipőt stb., mert jó lesz az majd később a gyereknek. Tehát ezért voltak tömve a bevásárlóközpontok, nem azért mert mert olyan gazdag a magyar. Hanem pont az ellenkezője miatt. Kevés a pénze, és így próbál spórolni!

A következő érv az volt, hogy többet költöttünk színházra, így kultúrára, meg hétvégi utazásra is, tehát úgy gyarapodunk, hogy már erre is több jut. Persze hozzátette a hígagyú barom, reméli, hogy nem Alföldi Róbert rendezéseire, meg a pesti Katona József színházba mennek az emberek, hanem normális előadásokra!

Hát akkor színház

Alföldi idején dugig volt tömve Nemzeti színház. Az állami nyomás ellenére. Vidnyászky idején lasszóval kell fogni a nézőket. Meg a nevezetes Ákos koncertekre is. Az történik, hogy az Fideszes önkormányzatok, Fidesz közeli cégek stb. félelemből eredő hálából megveszik a 15000 ft-os vagy drágább jegyeket, aztán ingyen vagy kedvezményesen adják a dolgozóiknak. De így sincs tele a Nemzeti! Ugyanez igaz a könnyűzenei koncertekre is. Aki beáll a Fidesz mögé, annak mesterségesen teremtenek keresletet, piacot. Ők meg cserébe nyalják a Vezér seggét!

A hétvégi szállodázásokra ugyanez igaz. Pl. közalkalmazottaknak jogszabályba írják utazási csekk stb. nyújtását. Abban persze meg van határozva, hol lehet beváltani. Rokonom is megy évente ilyen okból akár télen is a Balatonra, hogy elköltse ezt, ha már kapta a család. De ezek a szállodák Mészáros, Tiborcz és a Fidesz cégháló érdekeltségei, ahol be lehet váltani a csekkeket. Úgy tesznek, mintha jótékonykodnának, közben pántlikázott forintokkal lopják a közpénzt a haverok zsebébe.

Szóval ott ült a tévében ez az öt seggnyaló jó pénzért,

és megint hintették a sok baromságot valós szellemi teljesítmény nélkül. Közben végig elégedett, gúnyos, cinikus mosollyal ekézték a baloldalt, meg az ellenzéki sajtót, hogy milyen hülye, mert nem látja a valóságot! Hát nem fiúk! A valóság nem ez. Mint ahogy nem valóság az sem, hogy a statisztika szerint minden magyar háztartásnak tízmillió forint megtakarítása van a bankban. El kellene menni az Ormánságba, Pécsre Kertvárosba, vagy Pesten Káposztásmegyerre, és bekopogni száz lakásba, hogy van-e ennyi? Legfeljebb egy-kettőt család lesz ilyen, vagy egy sem. A többi pénz nálatok van. Mocskok! A rendszer kiszolgálóinál, akik kéjes vigyorral az arcotokon hazudoztok a nép arcába!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Pökhendi internáci balfax firkász hülyelvtárs, ez a rizsacunami egy marhaság, nem túl meggyőző, inkább olyan izzadságszagú, unalmas erőlködés

  2. Amúgy teljesen igaz, hogy a fideszes agymosás már csúcsra van járatva. Akkorákat csúsztatnak, mint a Mariana-árok.

    Nem is tudom, hogy áldás vagy átok a szektatagok számára ilyen hülyén élni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét