Ketten szörnyethaltak Szany és Marcaltő között - Városi Kurír

Sorting by

×

Ketten szörnyethaltak Szany és Marcaltő között

Meghalt a negyvenhét édesapa és harminc esztendős vőjelöltje. Ők az autó bal oldalán ültek, amit a kamion letarolt. Az apa lánya könnyebben sérült, velük utazó szomszédjuk súlyosan.

Hirdetés

Két személyautó és egy sódert szállító nyerges vontató karambolozott a 8408-as számú út 13-as kilométerénél, Szany és Marcaltő között csütörtökön kora délután

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kamion Marcaltő irányából jött, a hídon áttérve eddig ismeretlen ok miatt áttért a szemközti sávba. Ott érintőlegesen ütközött egy személyautóval, a szili család Dacia-jával pedig frontálisan.

A két férfi a helyszínen meghalt. A kamion átszakítva a védőkorlátot, az árokba hajtott.

A balesethez riasztott csornai, kapuvári és pápai hivatásos, valamint szanyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével vágták le a személyautó tetejét, valamint megbontották a szalagkorlátot, az összetört autóba szorult három embert ezután tudták kiemelni és átadni a mentőszolgálatnak.

A helyszín szörnyű képet mutatott az ütközés után

szörnyethalt
Fotó: Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

A Dacia teljesen összetört, tetejét a tűzoltók vágták le, hogy a beszorult utasokat kiszabadítsák. A Kisalföld a helyszínre érkező hozzátartozókkal beszélt. Elmondták: autót vásárolni indult Pápára a család. Érthető módon teljesen összetörtek a családtagok a tragikus hírre. Az autót a családfő vezette, mögötte a fiatal pár ült, mellette a szomszéd.

“A sógorom édesapja egy hónapja halt meg, azt sem hevertük ki. Hogy ezt az újabb fájdalmat hogyan dolgozzuk fel, nem tudom. Még fel sem tudjuk fogni” – mondta az elhunyt férfi rokona.

A Baleset-info.hu információi szerint a Volvo kamion sofőrje ittas állapotban vezette járműszerelvényét, egy kanyarban átsodródott a bal oldalra, ahol először érintőlegesen ütközött egy Suzukival, majd belerohant a Suzuki mögött haladó Daciaba, végül a szalagkorlátot átszakítva a több méter mély árokba borult.

A  jobb első ülésen ülő, szintén férfi utas súlyosan, a jobb hátsó ülésen utazó lány pedig könnyebben sérült meg. A Suzukit vezető hölgy és az ittas kamionsofőr szintén könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Baleset-Info.hu / Kisalföld
Fotók: Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

Egy gyermek vesztette életét a Gyöngyös és Visonta közti balesetben

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.