Kisnyugdíjasunk ismét „bilit borít”: választás előtt újraáraztak minket….

Már csak két hét, és ilyenkor már sorban állunk a választófülkék előtt, hogy voksoljunk, ki is legyen településünk polgármestere és kikből álljon a képviselőtestület. Javában tart is a rendkívüli „szavazatvásárlás” a kormánypárti oldalon.

Beáraztak bennünket, 2,6 millió nyugdíjast, alaposan!

No nem mindenhol van erre lehetőség, de a Fideszes vezetésű polgármesterek alaposan kitesznek magukért. Van itt kérem minden, ami csak a nyugdíjas választónak kell. Télre burgonya tonnaszám, van ahol ingyen kapod, van ahol pár forintot azért csak kérnek érte.

Aztán megindult a száraztészta akció is, s bár gyenge volt vöröshagymából a termés, azért itt-ott adnak abból is. Viszont újdonságokat is kaphatsz, persze ez lakóhely függő. Platós kocsiról chipset dobálnak a kedves választópolgárok közé és van, ahol szemérmesen, arcképpel ellátott sörös dobozokkal igyekeznek szavazásra buzdítani – na azért sört is tartalmaz a doboz. Kaphattál fánkot is ilyen sem volt még.

Jobban menő budapesti kerületekben

azért a rezsiutalvány mellé még itt-ott leesik 6000-10000 forintnyi plusz támogatás is. Sajnos ez nem egységes nem országos. Pedig erre nagyon nagy szükség volna. Érdekelne, vajon ez benne van a kerületek költségvetésében, vagy pedig csak mostanra sikerült összeguberálni? Gazdagabb kerületekben 62-65-70 éves korhoz kötve még egy kis CBA kosár is megillethet, már ha “jó” kerületben élsz. Ennek tartalmáról és kiosztásáról még nincs pontos időpont. De nyugi, megkapják az ott élők!

Belengették már a novemberi nyugdíj-kiegészítést és a nyugdíj-korrekciót.

Na ez ám a beetetés. Év elején az alultervezett nyugdíjemelés amit eddig mi finanszíroztunk az államnak, azt adják vissza kamatmentesen könyöradományként, de már előre is vetítik: eddig volt és ezután nem lesz, mert csökken a GDP jövőre és utána is. Tehát örülj, hogy most, a választások után még kapsz valamennyit no azért nem sokat.

De majd novemberben csenget a postás,

tehát addig is szavazzál csak ránk, mert ha nem, akkor lehet, még meggondoljuk magunkat és mégsem kapsz annyit, mint amit beígértek. Ez hatalmas összeg lesz, ami ugye nyugdíj függő 0,7-0,9 % között, még szavazásra vár. Tehát lesz aki pár ezer forintot kap és lesz olyan is aki több mint 100 ezret.

Kisnyugdíjas meg örüljön, hogy ha idén Karácsonykor farhátból tud pazar húslevest tenni az ünnepi asztalra. Karácsonyra se várj semmit, tavaly sem adta,k csak maguknak, igaz az bőséges és nagyvonalú volt! Aztán várd, ha megéled a 2022-t, mert addig nem kapsz semmit. Mert jön a recesszió, világgazdasági válság és természetesen a GDP mélyrepülése is. De nézzük a nagyobb “adományokat”, mert abból is van ám bőven.

Mondják, épül és szépül az ország. Mondják!

Ami igaz, az igaz. Csak kérdés, kinek mi a szép! Divatos tereket adnak át – most a minőséget ne nézd, úgyis észreveszed az első már bocsánatot kérek pofára esés után. Mert a járólapok országában nincsenek olyan szakemberek, akik ezeket a drága lapokat rendesen le tudnák rakni. S mindegy, ezt egy köztéren teszik-e le, vagy valamelyik romos kórház folyosójának javítása közben. Balesetveszélyes mindegyik. A terek sivárok, fátlanok környezetidegenek.

Folyik az utak építése is, ne tagadjuk

Vidéken csodás földutak épülnek, láttam olyan büszke települést, ahol az összesen 11 db. férfiember fogta a nemzeti színű szalagot az út teljes szélességében és boldog mosollyal adták át a lehengerelt földutat.

Említsünk meg azért pár települést

ahol vagy föld utat vagy zúzott kővel terített utat adtak át egyiket másikat meg is szentelték: Nagylengyel, Milejszeg, Vecser, Csillag tanya, Jászkarajenő, Szigetszentmiklós ez a teljesség igénye nélkül.

Persze vannak kivételek is, olyan települések, ahol az uniós vagy a saját költségvetésű pénzt mondjuk aszfaltozott utak építésére fordítódik. Hú, de csúnya magyar szó, reméljük az utak szebbek és főleg tartósabbak lesznek.

De vegyük észre a “jót” is

Van olyan települési szakrendelő, ahol alig, hogy elhangzott Karácsony Gergely szájából, hogy minden kerületbe CT készüléket, “azonnal” intézkedett a település országgyűlési képviselője és ha nem is CT -t, de sikerült egy régebbi típusú szív ultrahang készüléket szereznie a 15 település ellátásáért felelős szakrendelőnek!

Mindenki nyugodjon meg, a készülék megérkezett, csak annyi a bibi, hogy nincs beüzemelve és azok az orvosok, akiknek szakvizsgájuk van a használatához, heti szinten 21 órában használhatnák kb. 150-200 ezer ember vizsgálatához. Szerencsére nem mindenki szívbeteg, de így is maradt a 3-5 hónapos várólista. Talán ezért nem megszentelve adták még át.

Szóval október 13-n választunk!

Még két hétig bármilyen ajándék, vagy könyöradomány beígérése várható! Nem tudom, kinek mi elég: ígéret vagy a tettek. Nálunk program van és hiteles jelöltek! Nem tudom és nem is érdekel jobb, vagy baloldali a beállítottságuk. Számomra az a fontos, nem akartak “megvenni”. Nem ígértek a programjukban olyat, ami vállalhatatlan, vagy betarthatatlan.
Így én tudom hova húzom majd az x-t,

Te nyugdíjas Honfitársam gondolkozzál el van rá két heted

Jó neked, hogy minden évben megaláznak? Jó az, hogy meg akarnak “venni”? Beáraztak idén is, ne feledd! Mélységesen kihasználnak és lenéznek. Nem ígérnek mást, csak annyit, rosszabb lesz, mint volt. Komoly visszaesés várható amit mi szenvedünk meg igazán. Most már nem az a kérdés, hogy milyen levest főzzünk, hanem az, hogy bármiből is csinálod fekete leves lesz!
Október 1. az idősek világnapja 1991 óta az ENSZ közgyűlése hagyta jóvá, hogy a világon élő több mint 600 millió idős emberről megemlékezzenek! Méltóságteljes idős kort akarunk!

Egy hozzászólás itt: “Kisnyugdíjasunk ismét „bilit borít”: választás előtt újraáraztak minket….

  • 2019.09.29 - 16:25
    Közvetlen hivatkozás

    SZINTÉN REMEK AZ ÍRÁS. AJÁNLOM AZ EMBEREK FIGYELMÉBE. DE HÁT UGYE KÉT VÁLASZTÁS KÖZÖTT NINCS SZÜKSÉG ÖREGEKRE,BETEGEKRE MEGMONDTA ORBÁN.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük