8.4 millió forintért 551 négyzetméteres beépíthető Velencei-tó parti föld 60 évre? A bolondnak is megéri! – Kis bibi: nem tudni, hogy lesz-e víz a tóban….

Többször beszámoltunk a Velencei-tó parti településen, Gárdonyban az önkormányzat és a polgármester hathatós közreműködésével folyó történésekről, amik messze nem a helyiek, vagy az odalátogatók érdekeit szolgálják. A Gárdonyi Közlöny Facebook oldal jóvoltából “újabb fejleményről” tudósíthatunk.

8,4 millióért vízparti beépíthető telek 60 évre….

“Több esetben írtuk, az önkormányzat és a Surf Core kft. között létrejött bérleti szerződésről. Mint ismeretes, 8.4 millió forintért a Surf Core kft. egy 551 négyzetméteres part menti területet bérelhet az agárdi szabadstandon az aláírástól számított 60 évig, azaz 2076-ig.

A területen a bérlő a part menti 30 méteres védett építési sávon belül, egy 400 négyzetméter alapterületű, legalább három szintes épületet tervez felhúzni, apartmanokkal, vendégszobákkal.

A Fejér Megyei Főügyészség a szerződés miatt pert indított az önkormányzat és a vállalkozás ellen a földhasználati jog törléséért, a szerződés semmisségének megállapításáért és az eredeti állapot helyreállításáért. A perről, annak kimeneteléről nincs információnk – írta a Gárdonyi Közlöny.

Mindenáron….

A tervezett építkezés, a bérleti konstrukció, a bérlő cég és tulajdonosai ellen indított hivatalos eljárások (felfüggesztett adószám és vagyoni részesedés, NAV végrehajtások, ÁFA be nem vallás, stb.) miatt a megszokottnál is nagyobb figyelem összpontosult az ügyre, de sem ez, de még a Fejér Megyei Főügyészség által indított per sem vette el a kedvét a városvezetésnek, hogy letegyen erről – saját magán kívül csak kevesek által támogatott – a part menti építkezésről. Jelenleg a terület építési szabályainak megváltoztatásán dolgoznak. Erről október 6-án tárgyalt a képviselő-testület.

Az építési szabályzat eddig zöldterület felhasználásba, Z2 zöldövezetbe sorolta az ingatlant, a változtatás után ez változik településközpont vegyes területfelhasználásra. A szabadstrand e területét pedig építési övezetté alakítják, ahol a kialakítandó 550 négyzetméteres ingatlan 80 százaléka lesz beépíthető, az építménymagasság pedig 6 méter lesz.

Az ingatlan beépítését ismertető dokumentumban arról is olvasni, hogy a területen nincs történetileg kialakult tájkarakter és védendő településkép, ezért a tó partjától számított 30 méteres építési tilalmi sávon belül tervezett 400 négyzetméter befogadó méretű, háromszintes épület nem sért tájképvédelmi értékeket.

Vajon a Velencei-tó és közvetlen partszakaszai nem egy történelmileg kialakult, védendő tájkarakter?

A partnerségi egyeztetés (lakossági vélemények feldolgozása) során ennek az épületnek a tervét kritizálták a legtöbben, a város holnapjára feltöltött adatok szerint a témában

közel harminc lakossági véleményt benyújtottak, viszont a képviselő-testület egy esetben sem fogadta el a gárdonyi emberek észrevételeit, a döntésük során azokat nem vették figyelembe.

Az önkormányzat elutasításainak indoklása is meglehetősen zavaros, egymásnak ellentmondó.

Előbb azzal utasítanak el egy lakossági véleményt, hogy a szabadstandon a zöldterület mértéke nem csökken, majd egy másik véleményre reagálva leírják, 552 m2 zöldterületet megszüntetnek az építési terület kijelölésével.

Szóval úgy szűnik meg a zöldterület, hogy nem is szűnik meg…gárdonyi logika!

Jól látható, mondhat bárki bármit, legyen az józan érvelés a város lakosaitól, vagy megyei bírósági eljárás, a városvezetés eltökélte, az agárdi szabadstrand ezen szakaszát ha kell erővel, de beépíti. A területen bérlőjéről itt írtunk, A Főügyészség által indított per hátteréről itt lehet olvasni.

Ráadás….

Pletykákkal, város legendákkal nem szokásunk foglalkozni, de az agárdi szabadstrand egy részének beépítéséről szóló cikkünkhöz érkezett hozzászólást megjelenítjük. Több helyről és forrásból is megerősítették ezt az állítást. Tegye fel a kezét, aki ezen meglepődött!

Száraz tónak….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

8.4 millió forintért 551 négyzetméteres beépíthető Velencei-tó parti föld 60 évre? A bolondnak is megéri! - Kis bibi: nem tudni, hogy lesz-e víz a tóban....

One thought on “8.4 millió forintért 551 négyzetméteres beépíthető Velencei-tó parti föld 60 évre? A bolondnak is megéri! – Kis bibi: nem tudni, hogy lesz-e víz a tóban….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.