Connect with us

Banánköztársaság

Tessék mondani! Ez most már így lesz a jövő tavaszig? – Kampány-gyűlés a csúcsos Házban – Csak egy életünk, csak egy országunk van!

Megosztás

Egymásnak estek a képviselők a gyönyörű csúcsos házban. Habár még csak az ellenzéki előválasztás zajlik az utcákon és a világhálón, a T. Ház üléstermében már elszabadultak az indulatok. Pedig hol van még a jövő tavaszi szavazás?

Tessék mondani! Ez most már így lesz a jövő tavaszig? - Kampány-gyűlés a csúcsos Házban - Csak egy életünk, csak egy országunk van!
Megosztás

Egymásnak estek a képviselők a gyönyörű csúcsos házban. Habár még csak az ellenzéki előválasztás zajlik az utcákon és a világhálón, a T. Ház üléstermében már elszabadultak az indulatok. Pedig hol van még a jövő tavaszi szavazás?

Addig az erősödő járvány – a kormány hathatós közreműködésével – még akadályt is állíthat az országgyűlési választások elé,

s ez a parlament a maga abszurd módon törvényesen jogellenes túlhatalmával még meg is hosszabbíthatja saját mandátumát, ha a kór megállíthatatlanul terjed. Ha a védekezés országosan továbbra is csak szóban folyik, ha nincs ingyenes(!) tesztelés, kontaktkutatás, maszkviselés, ahol kell, kötelező oltás, és ha az országos pandémia-magyarázó főorvos továbbra is a miniszterelnök marad. A kormány a járvány ürügyén természetesen kezdeményezi a rendkívüli jogrend meghoszszabbítását az év végéig, de aligha a védekezés követelményei miatt, inkább azért, hogy rendeletekkel kormányozhasson.

Úgy könnyebb, senki nem kotyog bele semmibe.

Orbán Viktor egyébként nem sokat bíbelődött a járványhelyzet és a védekezés elemzésével,

ott tartunk, hogy oltassa be magát mindenki, aki eddig nem tette.

Általában pedig mindent összevetve úgy nagyjából rendben vagyunk, már csaknem teljes a foglalkoztatottság, és repülőrajtot vett a gazdaság a válság után. A nemzeti konzultáció keretében visszaérkezett 1,4 millió válasz eligazítást adott a kormánynak a teendőkről, mindenki akarja tovább a hitelmoratóriumot, a 13. havi nyugdíjat, a minimálbér meg-emelését, a kilátásba helyezett adó-visszatérítéseket, és a fiatalok adómentességét. Minő meglepetés?

Megszámolta, ellenőrizte valaki a válaszokat, vagy a dolog a Fidesz belső köreiben bemondásra történt, s aki Orbán saccolását a legközelebb találta, az nyert egy lovagkeresztet, átadás jövő márciusban.

A migránsok pedig sokezernyien jönnek feszt, az a mániájuk, hogy Magyarországon áthaladva akarnak jobb világot lelni, pedig tudják, hogy ide be sem engedik őket, s ha belógnak, tüstént fülön csípik a menedéket keresőt, s akkor lesz haddelhadd. Brüsszelből pedig rendszeresen hátba lövik Magyarországot.

A csúf Brüsszel egyébként is megtámadott minket, mert nem engedjük a szexuális propagandát

Nem adják ide a nekünk járó pénzeket sem a helyreállítási alapból, de nem baj. A kormány saját erőből és a pénzpiacon felvett néhány milliárd dolláros hitelből minden tervünket megvalósítja. De azért követeljük, hogy Brüsszel hagyjon fel a Magyarországot versenyhátrányba taszító, megkülönböztető politikájával, és vegye végre észre, hogy az EU-ban nálunk a legmagasabb az egy lakosra jutó aranytartalék. Gázellátásunkat pedig az oroszokkal kötött szerződés révén hosszú távra megalapoztuk.

Csuda egy stramm kormány, kivételesen ügyes kormányfővel

Néhány jelentősebb közkiadásról nem esett szó, például Paks II-ről, Belgrád-vasútról, Fudan egyetemről. Az önkormányzatok feltehetően nem kapják vissza elcsaklizott bevételeiket, holott állítólag szárnyal a gazdaság. S ha már szárnyal, akkor vajon miért indokolt, hogy az újra kirívóan magas államadósság mellé újabb pénzpiaci hitelt veszünk fel magas kamattal 30 évre? Nos, kell az jövő tavasszal voksvásárlásra! Pegasus ügyről egy mukkot sem szól a miniszterelnök, neki sem szabad, ha egyszer 50 évre titkosították. Arról sem tesz említést, hogy miért nem kapja meg Budapest a Lánchíd felújítására megígért és a fővárosi tömegközlekedés támogatására szánt, a költségvetési törvényben rögzített, igen szerény összegű állami támogatást?! Az infláció megfékezése, a lakhatási bajok sokasága, devizahitelesek nyomora, a közszolgálati dolgozók pimaszul ala-csony fizetése nem szerepelt a beszédben. Ezek a miniszterelnöknek nem fontos témák. (Lehet, hogy a választók másként gondolják.)

Na de jött az ellenzék! Orbán és a Fidesz kapott hideget-meleget

A T. Ház már láthatóan kampány-üzemmódra kapcsolt, ámde a politikai-szavazói hovatartozását illetően bizonytalan választó egyelőre csak kapkodta a fejét, akkora volt az adokkapok.

Tessék mondani! Ez most már így lesz jövő tavaszig? Illő, s helyénvaló, ha az ellenzék a kormány fejére olvassa annak hibáit, vétkeit és bűneit, de ez még nagyon kevés a nemzet boldogságához. Önök ott a csúcsos házban elvben és állítólag valamennyien az ország dolgairól tanácskoznak és határoznak, hogy nekünk, választóknak jobb és jobb életünk legyen.

De ami most ott folyik, az nagyon aggasztó

Vannak nagyon fontos és eléggé nehezen kezelhető, csak kemény közös munkával elérhető nemzeti céljaink, és sikerre, gyors felzárkózásra Európa élvonalához csak együttes munkával számíthatunk. Tíz-tizenkét évi rémséges kormányzás és állandó, mindenkivel háborúzás után nagyjából világos lehet minden választópolgár előtt, hogy Orbán Viktor és személyes szolgahada, valamint az ellenzéki szövetség között együttműködés nem lehetséges. Nem így a jelenleg még fideszes szavazók és az ellenzék között.

Csak egy Magyarországunk, csak egy nemzetünk, csak egy életünk van. Tetszik vagy sem, ez az élet – közös.

A Fidesz-elit saját kizárólagos hatalmát a jelenleg végletekig megosz-tott országban csak a megtévesztett és tájékozatlan szavazók támogatásával, és nem utoljára a csaló, a Fidesz javára kiegyensúlyozatlan választási rendszer révén őrizheti meg. (És akkor még nem említettük a számlálási csalások veszélyét és lehetőségét.) Aki követte a legutóbbi évtized magyarországi politikai változásait, az tudja, hogy amíg Orbán Viktor és kivételezett kedveltjeinek hordája szereplője lesz a magyar köz-életnek, addig itt békesség nem lesz – lett légyen maga, Orbán, miniszterelnök vagy az ellenzék vezére. De annak a politikai erőnek, amely jogállamot, tényleges gazdasági gyarapodást, milliók szegénységének, nyomorának felszámolását és az ország végzetes megosztottságának eltüntetését akarja, annak minden választó támogatását kell megnyernie, azét is, aki most még a Fideszre szavaz.

A Fidesz hangadói most még úgy vélik, minden az övék, a hatalom, a (köz)vagyon, a hit, az igazság és a magyarság

Most, hogy az EU elzárni készül a korábban bőséggel folydogáló pénzcsapot, Orbán Viktor láthatóan a közösség elhagyására készül, mert nem képes elviselni, hogy országlásába mások is beleszóljanak. Nem engedheti, hogy azok, aki a támogatást adják, számon kérjék annak felhasználását és nem tűrik tovább az uniós pénzek ellopá-sát. Vélhetően ez a legnagyobb veszély, bármit mond is időnként a kormányfő a választók éberségének elaltatására.

Ne azt nézzék, amit mond, hanem amit tesz!

Európában a politikai perifériára, a senki földjére szorította magát és pártját, közben pedig útszéli hangon gyalázza Brüsszelt! Hitelt vesz fel drágán gyermekeink, unokáink kontójára, de erről persze nem tesz fel kérdést a végtelenül ostoba és hamis nemzeti kon-zultációban például valahogy így:

akarja-e Ön, hogy a jogállami feltételekhez kötött európai támogatás és ingyenes hitel helyett drága szabadpiaci hitelt vegyünk fel 30 évre?

Mert a választóknak jövő tavasszal első helyen valójában erre a kérdésre kell válaszolni:

akarja-e hogy Orbán Viktor – hatalmon maradva – kivezesse Magyarorszá-got az EU-ból, vagy létbiztonságot, jogbiztonságot és szabadságot akar-e a gyarapodó országban minden magyar embernek.

Ha az utóbbiakat akarjuk, van remény a kibontakozásra, sőt már van jó példa is a közös érdekű tettekre

Megalakult a Budapest Global nevű, politikailag független szakmai szervezet, amelynek az a célja, hogy elősegítse a fővárosi önkormányzat, valamint a budapesti vállalatok és tudásközpontok hatékonyabb együttműködését. Az igazgatótanács tagja Karácsony Gergely főpolgármester mellett például Csányi Sándor OTP, és Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató, de csatlakozott még az együttműködéshez a Budapest Airport, az ELTE, a Graphisoft, az IKEA, a Prezi és a Vodafone is.

Ez még nem a demokrácia csúcsa, de kezdetnek nagyon ígéretes.

A T. Ház pedig, de legalább az ellenzék, próbáljon felnőni feladatához! Mert azt tudjuk, milyen a Fidesz, nem kell naponta éles szóval újra elmondani.

De hogy milyen lesz az ország, ha a mostani ellenzék kap megbízást a kormányzásra, arra nagyon kíváncsiak vagyunk!

 

Tessék mondani! Ez most már így lesz a jövő tavaszig? - Kampány-gyűlés a csúcsos Házban - Csak egy életünk, csak egy országunk van!

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. gina

    2021.09.21 17:29 at 17:29

    Ezek a mocskos korrupt fidesz bandák élen ezzel az elmebeteggel, mindent meg fognak tenni csalások stb hogy hatalmon maradjanak, az ellenzéknek ilyen helyzetben erőszakosabbnak és raffináltabbnak kellene lennie,,,,

  2. gina

    2021.09.23 18:35 at 18:35

    De mint tudjuk az nevet aki utoljára nevet,, és az nem te leszel sötét putris !!!!!!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük