Kiemelt hírekVoks 2022

Tarjányi Péter: ellenzék, érdemes figyelni és tanulni abból, ahogy Putyin “leradírozta” az ellenzékét!

Tarjányi Péter: más a realitás és más a "pártalap"

Úgy tűnik, hogy Putyinék nyerték az orosz parlamenti választást… Azt hiszem ezen senki nem lepődött meg. Sőt azon sem, hogy nagy valószínűséggel a 2/3-uk is marad. Ami viszont döbbenetes, hogy a ma világában az ellenzéki Navalnijt és környezetét miként tudták elhallgattatni – kezdte közösségi oldala bejegyzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

“Nem számított a külföldi nyomás, a gazdasági szankció folytatása vagy újabbak belebegtetése… Putyin egyszerűen “leradírozta” a kézi vezérléssel működtetett bíróságokkal, és a csúcsra járatott propaganda gépezettel az orosz ellenzéket…

Elgondolkodtató és tanulságos az itthoni ellenzék számára

is az, hogy

mit tud elérni valójában a külföld, illetve hova vezet ha a hazai ellenzéki erők egymást gyűlölve “leszalámizzák” saját magukat… Érdemes figyelni és tanulni ezekből a történésekből… Pontosabban kéne tanulni belőlük… Kéne!!!!”

Háttér

A szavazatok felének összesítése alapján megőrizhette alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország a parlament alsóházában

– derült ki a Központi Választási Bizottság által hétfő hajnalban közölt adatokból.

Az országos pártlistás szavazatok 50,02 százaléka szerint az Egységes Oroszország 46,11 százalékkal vezet. Az egyéni választókörzetekben leadott voksok 50,11 százaléka alapján a párt 85,78 százalékot, vagyis 193 mandátumot szerzett meg a 225-ből.

Ilyen módon, beleszámítva a parlamentbe be nem jutott pártokra leadott szavazatok arányos elosztása alapján

a párt több mint 300 mandátumra számíthat a 450-ből, ami az Interfax hírügynökség szerint azt jelenti, hogy megőrizte alkotmányozó többségét.

A kommunisták 21,40, a liberális demokraták 8,07, az Igazságos Oroszország – Hazafiak – Az Igazságért pártiak 7,62 százalékon, az Új Emberek pedig 5,97 százalékon állnak a pártlistás szavazás alapján. A parlamenti bejutási küszöb öt százalék. (forrás)

Emlékeznek?

Magyarország választásra készül….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Tarjányi Péter: ellenzék, érdemes figyelni és tanulni abból, ahogy Putyin egyszerűen “leradírozta” az ellenzékét!

About Author

Comments (1)

  1. Marta Brash

    Kedves Peter, az ellenzek nagyon jol tudja, hogy milyen aljas modszerekkel probalja orban ledaralni oket – szinte mar az egesz repertoarjat kijatszotta ellenuk! De: azert Oroszorszag es Magyarorszag kozt van egy kis kulonbseg: ha semmi masa sincs Oroszorszagnak, mint a nyersanyagkincse, akkor is szazszor tobb van nekik, mint Magyarorszagnak! Ma.o. IGENIS FUGG Brusszeltol, – ha ok elzarjak a penzcsapokat, es masonnan sem tud felvenni hiteleket orban, akkor orban olyan lesz, mint egy partra vetett hal – neki nincs tartaleka, az orszagban gyakorlatilag MINDEN romokban van, mig putyinnak azert meg vannak keszletei. De ugy van, ahogy On allitja: bizony, ez a mostani tulmeretezett es ujtipusu tamadas lehetett 22 foprobaja! Ne engedjuk, hogy premiere is legyen!

Szólj hozzá!