Minden 0-99+ éves magyar tartozása szerdán 140.000.- forinttal nőtt! Orbánék ennyit vettek fel mindannyiunk kontójára!

Egy Orbán-tollvonás és -számolja össze gyorsan fejben, hogy hány tagú a családja!- minden kerítésen belül és kívül élő magyar állampolgár 140.000.- forint tartozást tudhat magáénak. Ezt megkérdezték a híres-hírhedt konzultációban? Nem? Miért?

140.000.- + Fudan + Paks II. + Budapest-Belgrád vasút stb….

A Portfolio gazdasági portál az IFR News értesülése alapján arról számolt be, hogy

szerdán a 10 éves dollárkötvényből 2,25 milliárd dollárnyi ajánlatot, a 30 évesből pedig 2 milliárd dollárnyit fogadott el nemzetközi kötvénykibocsátás keretében az Államadósság Kezelő Központ.

Ez a Portfolio adatai szerint

a magyar állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátása, mai árfolyamon 1258 milliárd forint.

Így dübörög Orbán, mert persze mi nem, nekünk a tartozásunk nő….

A Portfolio cikke úgy fogalmaz: fontos hangsúlyozni, hogy ebből a minden eddiginél nagyobb (5,3 milliárd dollár) rövid távú forrásbevonási tervből következően két további rekord is született.

Egyrészt maga a 15,5 milliárd dollár elképesztően nagy összeg, nominálisan a legnagyobb egynapi befektetői felajánlás magyar államkötvényekre, és ebből is következően az ezekből elfogadott 4,25 milliárd dollárnyi ajánlat is a legnagyobb egynapi adósságkibocsátás a magyar államtól.

Az IFR News a Portfolio beszámolója szerint névtelen források alapján azt is tudni véli, hogy mire fog elmenni az akár 4,5 milliárd eurónyi friss magyar állami forrásbevonás:

 • 2,86 milliárd eurónyi tétel 2022-ben lejáró adósságelemek előfinanszírozását szolgálja,
 • 0,7 milliárd eurónyi forrás pedig „különböző költségvetési kiadási célokat finanszírozna, mint például infrastruktúra-fejlesztés, nyugdíjak, oktatás”.

Szerepel még valamivel több, mint 500 millió eurónyi összeg, amit az EU-tól várt, de elmaradó helyreállítási források miatt kellene bevonni – ám ennek az összegnek a helytállóságát a Portfolio vitatja.

Mire kellett hirtelen?

A lap kiemeli, hogy a 0,7 milliárdos úgynevezett költségvetési kiadás azért is figyelemreméltó, mert az lehet a fedezete például a nyugdíjkiegészítéssel, nyugdíjprémiummal kapcsolatos őszi kiadásoknak is, amelyek a gyors gazdasági növekedés és magas infláció miatt váltak szükségessé, vagy akár a reptér megvásárlásával kapcsolatos költségeket is takarhat.

Kapcsolódó

Érdemes összehúzni a nadrágszíjat: ezeket is együtt fizetjük vissza…

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Minden 0-99+ éves magyar tartozása szerdán 140.000.- forinttal nőtt! Orbánék ennyit vettek fel mindannyiunk kontójára!
illusztráció: V.K.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

5 thoughts on “Minden 0-99+ éves magyar tartozása szerdán 140.000.- forinttal nőtt! Orbánék ennyit vettek fel mindannyiunk kontójára!

 • 2021.09.16 at 12:53
  Permalink

  Ezt a putris mocskot az első fára kellene….remélhetően vége a beteges uralmának !!!!!!

 • 2021.09.16 at 15:23
  Permalink

  Bezzeg azok a régi “szép” idők szivi:
  ***
  BOHUS PÉTER-DUDÁS GERGELY. INDEX.
  2006.06.10. 13:15
  Növekvő inflációt, visszaeső fogyasztást hoz a csomag
  A változtatások a szakértők szerint jelentősen növelik az inflációt és visszafogják a lakossági fogyasztást.
  Nehéz idők jönnek: részletek
  Adó-, járulékemelés, építményadó lesz abban a hármas csomagban, amely az államtól a tűzhelyig mindent érint.
  Augusztustól 30 százalékkal emelkedik a gáz, 10-14 százalékkal a villany ára, két százalékkal több lesz az egészségügyi hozzájárulás, négy százalékkal emelkedik az szja felső kulcsa, drágul a cigaretta és az alkohol. A középső áfakulcs 15-ről 20 százalékra nő. Gyurcsány szerint nem kell félni, nem fog fájni.

 • Pingback: Én már nem értek semmit! - Városi Kurír

 • 2021.09.16 at 22:20
  Permalink

  Nem, csokolom, nem 140 ezerrel nott, hanem tessek szepen ezt az egyszeru muveletet megcsinalni: ha 1600 milliardot el tetszenek osztani a kb. 10 millio lakossal, akkor mindenkinek TIZENHAT MILLIOVAL nott az adossaga, 0-99 eves korig, es PLUSZ hozzaadodik ehhez a Fudan es Paks2! Vagyis minden magyarnak meg a ded- es uk-ukunokaja is fizetni fogja a legalabb 17 millios fejenkenti adossagot VALAKINEK! ES MI VAN, HA NEM LESZ KEPES FIZETNI EZT AZ IRDATLAN MENNYISEGU PENZT????? Jonnek, es letaroljak az orszagot? Homokozot csinalnak a sajat gyerekeiknek mondjuk a kinaiak?

 • Pingback: A mi "előre megy nem hátra" Mészárosunk -csakúgy, mint a többihez- ehhez is ért: belevág a vasúti szállítmányozásba - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.