Dr. Kunetz: kedden leállt a Honvédkórház neurológiai osztályának sürgősségi ellátása!

Egy napra leállt a Honvédkórház neurológiai osztályának sürgősségi ellátása, így a stroke ellátás és a betegfelvétel is – közölte a Facebookon Kunetz Zsombor. Az egészségügyi szakértő a bejegyzésében azt írta, hogy a Neurológiai Osztályon azért van szünet, mert a fekvőbetegeknél halmozottan észleltek COVID-19 megbetegedést.

“Az, hogy egy-egy kórház egy-egy osztálya rövidebb-hosszabb időre leáll, azt megszoktuk

Ebben a helyzetben sem az a különleges, hogy leállt egy alapvető szolgáltatást nyújtó osztály felvétele, hanem az, hogy miért.

Mégpedig azért, mert a Neurológiai Osztályon a fekvőbetegeknél halmozottan észleltek COVID-19 megbetegedést.

forrás: K.Zs. facebook oldala

A stroke egy olyan megbetegedés, amely – bizonyos esetekben – az időben elvégzett kezelés hatására akár maradványtünetek nélkül is gyógyítható. Az időben elvégzett kezelés a tünetek kialakulásától számított 3 és fél óra.

A legtöbbször ennyi ideje van betegnek arra (néha bizonyos esetekben valamivel több), hogy megkapja azt az ellátást, amely után jó eséllyel teljesen felépülhet. Ellenkező esetben marad a hosszú rehabilitáció, nem ritkán az addigi aktív életet felváltó ágyhoz kötöttség.

Annak a betegnek, aki egyébként pont belefért volna az időablakba ez utóbbi a realitás

Így bármi miatt is áll le egy ilyen szolgáltatás az potenciálisan életveszélyes, vagy maradandó károsodást okozó helyzetet teremt.

Amennyiben a lakosság teljesen be lenne oltva, úgy a COVID betegek kórházi terhelése is lényegesen csökkenne, egyrészt a terjedés sebességét is csökkenti az oltás, másrészt a fertőzés kimenetelét és a kórházi felvételek számát is.

Ezért minden olyan megnyilatkozás, amely a kötelező COVID oltásokkal szemben foglal állást, az a fenti életveszélyes helyzet bekövetkeztét segíti elő.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Dr. Kunetz: kedden leállt a Honvédkórház neurológiai osztályának sürgősségi ellátása!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.