Banánköztársaság

Rab László: dúsgazdag csávókat nevezett ki a Mini: csak az lehet a Jani, akinek nincs piros pötty a pedigréjén!

Rab László: dúsgazdag csávókat nevezett ki a Mini: csak az lehet a Jani, akinek nincs piros pötty a pedigréjén!

Színre lépett a NER-arisztokrácia, az új honvédelmi miniszternek egymilliárd forint van a számláján, most már nem a vidéki csórógyerekekből lesz a halljakend, csak olyanok jöhetnek szóba, akik magas szinten tudnak tejelni. Rab László szŰrreál összefoglalója.

Dúsgazdag csávókat nevezett ki a Mini

Régebben titkolni kellett a vagyonkát, de ezen már túlléptünk. Most már csak az lehet a Jani, akit jól elengedtek otthonról, magas kapcsolatokkal rendelkezik, s nincs piros pötty a pedigréjén. Nincs olyan rokon vagy haver, aki kellemetlen újságnál vagy cégnél dolgozik, és akadályozná a fideszes előmenetelt. Tisztának kell lenni, ha el akarsz érni valamit.

Tudni kell, tisztában kell lenni azzal, hogy hányadik áttételen át vagy bekötve a Főmérnökhöz. Aki figyel rád olyankor is, amikor arra nem is számítasz.

Dúsgazdag csávókat nevezett ki a Mini az Ausztria utolérését célzó húszas évek elején, hogy repítsék vagyonukkal a Holdra az édes kis Magyarországot (mely, tudjuk, onnan is látszik).

Ha valaki eléggé sokat tud hazudni, garantált a boldogulása. A hazugság ugyanis olyan a NER-ben, mint az oxigén a levegőben.

Valahogy ez lett a magyar virtus lényege. Lopósnak kell lenni és összevissza kell hazudozni. Az igazmondást nem is értik a minimalisták. Ha valaki egy kicsit nem figyel oda, és véletlenül igazat mond, azt kérdik, hülye ez, megbolondult?

Nem számít a verseny és a teljesítmény

Olyan országban élünk, amelyben már nem számítanak a tények és az érzelmek sem. Mindent átitatott a görényillat, a módos görények külön kasztot képeznek, ők azok, akiket már a NER képzett ki, kenyerük a semmitmondás és a bűzös hallgatás. Vannak a rendszernek elkötelezett művészei, amiben nincs semmi különös, minden rendszer megvett magának olyanokat, akiknek a szava számított.

Mondjuk ez a rendszer nem szarja össze magát, ha csasztuska színházak és jelentéktelen kiadók, újságok mögé kell felsorakozni, nem számít a verseny és a teljesítmény, csak a seggnyalás a mérvadó.

Nem vagyok emiatt dühös, járok a magam útján, inkább csak szemlélődöm, s nyugtázom, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy kitömik zsével a tehetségtelen vazallusaikat, megvesznek mindenkit pénzért, az ország pedig közben kussoltatva van.

Szarrá megy a forint, de persze nem a háború miatt, noha ezt sulykolják, dehogy miattuk, és dehogy amiatt, hogy összeakasztották a bajuszt Európával, és nem jön onnan a lé, amelyet a görények etetésére használnak.

Minden nap kevesebbet ér a pénzünk, nyomorult jövő előtt állunk, s Orbánék képtelenek arra, hogy a bűzös folyamatokat kezelni tudják.

Ócska propagandának gondolják a hírközlést, melyben az a lényeg, hogy Manci néni és Lonci bácsi megkapja napi hülyítésadagját, Gyurcsány és Soros miatt meg tönkre a forint, így gondolják, mert erről elmélkednek nekik esténként a hülyítésről gondoskodó tévéjükben.

A 92 éves Soros György az, aki a forint körül settenkedik – de érdekes, nem a NER-milliárdosok forintja körül, mert azok jó helyen tartják a pénzüket, s kizárt, hogy a forintmegtakarítások barátai lennének.

96 forint egy kiló cement

Ezer forint egy 25 dekás vaj ára, s a párom a napokban már 85 forintért is vett tojást. Gyakran eltűnödöm rajta, hogy a fideszes szavazók hol vásárolnak. Ugyanazokban az üzletekben, mint mi, nyomorult libernyákok? És nem veszik észre, hogy az élelmiszerárak az egekbe szöktek? Elkábítja őket a 480 forintos benzin és gázolaj? Nem látják a tejtermékek és a kenyér 30-40 százalékkal nőtt árát?

A napokban elmentem a tüzépre, vettem négy zsák cementet, az összesen egy mázsa, mert már 25 kilós adagokban adják. 9600 forintot fizettem. 96 forint tehát egy kiló cement, amihez még sóder is kell, ha betonjárdát akarunk építeni otthon. A többi építőanyag árát már nem is említem. Építkezik még itt valaki? Kétlem.

Nincs semmi, ami az édes magyarokat kihozná a sodrából.

Nyár van? Ezért a nagy lapítás? Az oroszokhoz való dörgölődzés sem zavarja a magyarokat, és az sem, hogy Orbán, aki a haverjaival szétlopta az EU-s forrásokat, most egyre többet finnyázik az EU-val kapcsolatban. Csak nem ki akarja vezetni az országot az unióból? Ez sem zavarja a magyarokat? Ezek a kérdések izgattak a 26. héten. Jöjjön a 27.

Kapcsolódó

About Author

Szólj hozzá!