Az előválasztás filctollas segítséget kér!? – Három név lesz, legfeljebb kihúzzák, ha valaki visszalép….

Magyaros értelmezésre kényszerültek a pártelnökök az előválasztás második fordulója kapcsán a keddi ülésükön: nesze neked XXl. század! Döntés született arról, hogy a szavazólapokon mindhárom miniszterelnök-jelölt, azaz Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve is rajta lesz, legfeljebb….

A jó öreg filctoll….

A 444 információja szerint kedd délelőtt a pártelnökök ülésén dőlt el több, az előválasztás második fordulóját érintő technikai kérdés is.

Döntés született arról, hogy a szavazólapokon mindhárom miniszterelnök-jelölt, azaz Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve is rajta lesz.

Jelenleg ugyan nem tudni, hogy Karácsony és Márki-Zay közül ki fog visszalépni, ha egyáltalán, ám

a szavazólapokat kedden nyomdába kellett küldeni. Ezért ha a szavazások megkezdésééig valóban lesz visszalépés, akkor a visszalépő nevét az összes szavazólapról filctollal kell majd lehúzni.

Döntöttek kedden arról is, hogy hasonlóan az első körhöz, ismét szükség lesz igazolvány-alapú azonosításra az online szavazók esetében, azaz mindenkinek be kell majd mutatnia a kamerába a személyijét és a lakcímkártyáját.

Jelöltek egymás közt….

Karácsony hétfőn azt mondta, kezdeményezni fogják, hogy Márki-Zay Péterrel együtt szerepeljenek a szavazólapon, amolyan közös ajánlatként.

A Civil Választási Bizottság már jelezte, hogy erre nincs lehetőség

Kapcsolódó

 

Az előválasztás filctollas segítséget kér! - Három név lesz, legfeljebb kihúzzák, ha valaki visszalép....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük